Malta vizesi nasıl alınır?

Malta vizesi nasıl alınır?

17 Aralık 2017 Pazar 18:52
Malta vizesi nasıl alınır?

Akdeniz'in ortasında yer alan Malta Sicilya'nın güneyinde konumlanan adalardan oluşan bir devlettir. Malta birçok özellikleriyle turistler için bir cazibe merkezi olmasının yanı sıra, eğitim amacıyla giden öğrencilerin gözdesi ve ülkenin son yıllarda ekonomik alanda yaptığı atılımlarla, ülkede belli miktarda yatırım yapanlara oturum izni imkanı vermesiyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Malta Schengen üyesi mi?

Malta Schengen üyesi devletlerden biridir ve ülkeye kısa süreli turistik, ticari veya ziyaret amaçlı seyahat edecek kişiler Malta vizesi başvurusu yapmalıdırlar. Malta için vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, Malta Konsolosluğu tarafından talep edilen evrakları hazırlamalıdır. için gerekli evraklar mesleğinize ve yolculuğunuzun amacına göre değişmektedir. Malta turistik vize, iş amaçlı vize, aile ve arkadaş ziyareti vizeleri Schengen vizesi kategorileri içinde yer alır ve kısa süreli seyahatler için geçerlidirler. Vize evraklarınızın güncel olması, başvuru formu ve başvuru dilekçesinde taleplerinizin şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirtilmesi önemlidir. Ama hepsinden önemlisi vize başvuru dosyanızın ülkeye geri dönüşünüzü garanti eden evrakların olmasıdır. Türkiye'deki bağlarınız ve banka hesap hareketleriniz ülkeye geri dönüşünüzü ispatlar nitelikte olmalıdır. Eğer uzun süreli bir Schengen vize talep ediyorsanız, bunun nedenine dair detaylı bir dilekçe hazırlamanız gerekir. başvuru formunda belirtilen seyahat amacınızı (ticari, turistik veya özel ziyaret) evraklarınızla desteklemiş olursunuz. Başvuru formunda size ufak görünen bir hata vize reddi almanız neden olabilmektedir. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli pasaport, biyometrik fotoğraflar, vize talep dilekçesi, şirket evrakları, şirket görev yazıları, hizmet dökümleri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, otel ve uçak rezervasyonları, maaş bordroları varsa tapu, araç ruhsatı gibi belgeler arasındadır ve kişinin durumuna göre değişebilmektedir. Örneğin öğrenciler ve ev hanımları gelirlerini belgeleyemedikleri için seyahat masraflarını karşılayacak sponsor desteğiyle vize başvurusu yapabilmektedirler. Emeklilerin, çalışanların, şirket sahiplerinin, çiftçilerin, doktor ve avukat gibi özel meslek gruplarındaki kişilerden durumlarına uygun evraklar talep edilmektedir. Evrak listeleri vize türüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin iş amaçlı ziyaretler ticari vize kapsamında olduğundan Malta'da ticari faaliyet içinde bulunulan firmadan davetiye alınmalıdır. Aile veya arkadaş ziyareti amaçlı gidiliyorsa Malta'da yaşayan yakınınızdan davetiye göndermesi gerekir. Eğer 90 günde kısa süreli eğitim için gidiliyorsa Malta'daki eğitim kurumundan kabul yazısı talep edilmelidir. Vize başvuru sonucuna vizenin süresine karar veren tek yetkili kurum Malta Konsolosluğu veya Malta Büyükelçiliği olmakla birlikte, Schengen vize başvurusu akredite vize merkezlerine yapılmaktadır. Bu kurumlar dışındaki kurumların vize sonucu hakkında bildirimde bulunma hakkı yasal olarak yoktur.

Malta Vizesi Almak Kolay mı?

Eksiksiz olarak hazırlanmış gerçek bilgileri içeren evraklarla yapılan başvurularla Malta vizesi kolay şekilde alınabilmektedir. Vize reddi almamak için evrak takibinin dikkatle yapılması gerekir. Deneyimli vize danışmanlık firması Vize Merkezi, vize başvuru sürecini başından sonuna kadar takip ederek ihtiyacınıza uygun vizeyi almanızda size destek verir. Temsilcilerimize verdiğiniz bilgiler size uygun çözümü üretmemizi sağlayacaktır. Malta Schengen vizesinin çıkış süresi, randevudan sonra 7 ile 10 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Evraklarınızın randevu tarihiniz itibariyle eksiksiz ve güncel olması vize işlemlerinizin hızla sonuçlandırılmasını sağlayacaktır. Bütün Schengen vize başvurularında tavsiye edilen ve kurallara uygun başvuru zamanı seyahatten önce en fazla 3 ay öncesidir. Seyahatsiz 15 gün kala yaptığınız vize başvurularında vizenin çıkışının seyahat tarihinize yetişememe riski olabilmektedir. Ortaya çıkabilecek eksik evrak talebi gibi durumlar vizenin çıkış süresini uzatabilen unsurlardan biridir. Konsolosluğun kapalı olduğu günler de başvurudan önce ayrıca kontrol edilmelidir. Vize işlemleriyle ilgili pek çok detayı dikkate alan Vize Merkezi sizin adınıza başvuru yapma yetkilisiyle vize sürecinde karşınıza çıkabilecek sorunları kolayca atlatmanıza yardımcı olmaktadır. Tek, çift veya çok girişli alınabilen Malta Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 6 ay içinde en fazla 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. Malta seyahati için ilk Schengen vize başvurunuzda, vize talep dilekçesi ve başvuru formunda talep edeceğinizi kalış süresine dikkat etmenizi makul sürelerle talepte bulunmanızı tavsiye ederiz. Schengen vize işlemlerinde pek çok parametre vardır. Vize prosedürleri ve gerekli evrak listeleri dönemin koşullarına göre Malta Konsolosluğu tarafından güncellenerek değişebilmektedir. Güncel evrak listeleri ve vize şartlarına dair detaylı bilgi almak için çağrı merkezimizi arayabilir veya ofislerimizi ziyaret ederek güzel bir kahve eşliğinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81