Elektronik Sigara Likit Çeşitleri Zararlı Mı?

Elektronik Sigara Likit Çeşitleri Zararlı Mı?

14 Aralık 2017 Perşembe 21:11
Elektronik Sigara Likit Çeşitleri Zararlı Mı?

Sadece dünyanın diğer ülkeleri için değil artık ülkemiz için de ortaya çıkan bir gerçek var: elektronik sigara, ülkemizde satışı yasak olan bir ürün olsa da artık hayatımızın önemli bir parçası. Bunu gözlemlemek zor değil; sokağa çıkın ve e-sigara ya da bilinen adıyla elektronik sigara kullanan insanların ne kadar fazla olduğunu kendiniz görün. Özellikle de sigara ve tütün ürünleri kullanan ve sigaranın zararlı etkilerine maruz kalan kişiler, elektronik sigara ve elektronik sigara likit içeriklerine ülkemizde de dünyadaki gibi büyük ilgi gösteriyorlar.

Elektronik sigara kullanan - kullanmayan herkesin dikkatini çekmiş durumda. Her ne kadar ana akım medya e-sigara ve içerikleri konusunda tepkili ve tedbirli olsa da e-sigara ve elektronik sigara likit çeşitlerinin içerikleri dünyanın pek çok ülkesinde “genellikle sağlıklı” olarak tanımlandı bile. Yine de e-sigara ve elektronik sigara likit içeriklerinin tamamen sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Ancak e-likit ve elektronik sigara likit içeriklerinin geleneksel sigara ve diğer tütün ürünlerinden daha sağlıklı ve zararsız olduğu söylenebilir. Elbette konu e-sigara olunca elektronik sigara kullanımı daha fazla söz edilen bir konu. O zaman e-sigara kullanan - kullanmayan herkesin aklındaki o soruyu soralım: elektronik sigara likit zararlı mı?

Elektronik Sigara Likit İçerikleri Neden Oluşuyor?

Öncelikle elektronik sigara likit içerikleri zararlı mı? Bu soruya verilebilecek pek çok cevap var. Öncelikle sahip olduğunuz elektronik sigara likit içeriklerinin kesinlikle orjinal olduğundan emin olmalısınız. Eğer sigara yerine elektronik sigara kullanmaya başladıysanız ve “orijinal elektronik sigara likit aromalarını nereden bulacağım?” diye soracak olursanız sitesindeki çok farklı markalarla farklı PG - VG değerlerine sahip ve de 0 - 3 - 6 - 9 - 12 nikotin içeren çeşitleriyle pek çok farklı markanın sade likit, kremalı likit, meyveli likit, premium likit içeriklerine ithallikit.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Peki orijinal elektronik sigara likit içerikleri zararlı mı? Bir elektronik sigara likit aroma çeşidi temel olarak belli başlı malzemelerden oluşur ve de bu maddelerin bir elektronik sigara likit çeşidi içindeki oranı, o likitin farklı şekilde sınıflandırılmasını sağlar. Peki elektronik sigara likit içeriği hangi temel maddelerden oluşur? Elektronik sigara likit içerikleri propilen gliserol, vejeteryan gliserol, nikotin, saf su, gıda aroması, gıda boyası ve diğer bazı ek maddelerden oluşurlar. Propilen gliserol / gliserin pertolden elde edilen, petrol yağı adı verilen bir kimyasal maddedir. Bu madde, bir elektronik sigara likit aromasına kullanıcı tarafından çekildiğinde sigaraya benzer bir his vermesi için katılır. Genellikle sade likit - standart likit içeriklerinde %50 - %60 ve %70 oranlarında bulunurlar. Bu arada propilen gliserol - propilen gliserin maddesinin petrol yağından elde ediliyor olması sizleri korkutmasın. Zira, propilen gliserol - propilen gliserin aynı zamanda şampuan, diş macunu ve benzeri kozmetik ürünlerde de kullanılır. Gelelim VG’ye. Bir elektronik sigara likit içeriği büyük oranda VG içeriyor olması demek o elektronik sigara likit içeriğinin “premium likit” sınıfından olduğu anlamına gelir. VG, “vejeteryan gliserol - gliserin” anlamına gelmektedir. Likit içeriklerinin buhar yoğunluğu kazanması, rahat ciğere çekilebiliyor olmasını sağlar. Vejeteryan gliserol aynı zamanda şekerli ve kıvamlı bir malzemedir ve özellikle premium likit içeriklerinde bulunur.

Genellikle premium likit içeriklerinde %70 veya %80 oranında bulunan VG, bir likit içeriğinin yoğun buhar vermesini sağlar. Bitkilerden elde edildiği için vejeteryan gliserolün sağlık için riskli olduğu söylenemez. Aynı şekilde nikotin, sağlığa olan etkileri tartışmalı bir başka maddedir. Damar tıkanıklığına neden olan ve kan basıncını arttıran nikotinin ne kadar kullanıldığı son derece önemlidir. Ancak nikotin maddesinin elde ediliş şekli sigaradan çok daha az zararlıdır ve bu su götürmez bir gerçektir. Diacetyl, kıvam arttıran bir malzeme olarak sağlığa olan etkileri tartışılan malzemelerden bir tanesidir. Gıda aroması ve gıda renklendiricileri ise elektronik sigara likit içeriklerinde sağlığa zararlı olmayan maddeler listesinde bulunmaktadır.

Elektronik sigara likit çeşitleri konusunda daha fazla bilgi almak, tamamı orijinal elektronik sigara likit içeriklerine ulaşmak için sitemiz ithallikit.com’u ziyaret edebilir ve ülkemizde başka tedarikçilerde bulunmayan elektronik sigara likit çeşitlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81