Damlataş Mağarasını Keşfedin

Damlataş Mağarasını Keşfedin

02 Mart 2017 Perşembe 15:15
Damlataş Mağarasını Keşfedin

 Damlataş Mağarası, Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alır. Deniz kıyısında bulunan ve güzelliğiyle hayran bırakan Damlataş mağarası Alanya şehir merkezine de 3 km uzaklıktadır.

 

30 metre uzunluğunda 15 metre yüksekliğindeki mağara kuru ve yatay tipte bir mağaradır. Mağaranın kapısından girildiği zaman 50 metre uzunluğunda bir geçit karşınıza çıkmaktadır. Bu geçidin yanı sıra 13 – 14 metre çapında ve 15 metre yüksekliğinde olduğu bilinen bir boşluk ve sütunlar bulunmaktadır. Bu sütunların ise yaklaşık 15000 senede oluştuğu tahmin edilmektedir. İşte bu muazzam mağara görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Ve yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır.

 

Damlataş Mağarasının havası yaz kış 22 derece civarında olmaktadır. Ve ihtiva ettiği havanın yüzde 71'i azottan, yüzde 20,5'i oksijenden, on binde 2,5'i de karbondioksitten oluşmaktadır. Bununla birlikte mağaranın havasında aynı zamanda bir miktar radyoaktivite ve iyonlar da bulunmaktadır.


 

Damlataş Mağarası adını ise sarkıtlarından damlayan sular nedeniyle almıştır. Damlataş mağarası sadece doğal güzelliğiyle değil aynı zamanda şifa bulmak için gelenler tarafından da ziyaret edilmektedir. Her yıl yüzlerce astım hastası şifa bulmak amacıyla Damlataş Mağarası'nı ziyaret etmektedir. Mağaranın havasında ne oranının yüksek olması, karbondioksit oranının normalden yüksek olması gibi faktörler nedeniyle astım rahatsızlığına iyi geldiği düşünülmektedir. Damlataş mağarası Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini de taşımaktadır.

 

Damlataş Mağarası'nın giriş ücreti 5 tl'dir. Şifa bulmak için gelen astım hastalarından ise sembolik bir rakam alınmakta ve böylece sağlık turizmine de katkı sağlanmaktadır. Bu sayede her yıl yüzlerce, binlerce insan eşsiz güzellikte olan, şifa kaynağı bu doğal güzelliklerimizi görmek adına Alanya'ya gelmektedirler.

 

Damlataş Mağarası'nı ziyaret etmek için şehir dışından geliyorsanız uçakla Antalya havaalanına gelerek veya araçla Antalya ve Alanya istikametini takip ederek ulaşabilirsiniz. Antalya’dan gelecekseniz şirketlerinden kiralayacağınız bir araçla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Son Güncelleme: 03.03.2017 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81