Kısırlık Nedir?

Kısırlık Nedir?

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:48
Kısırlık Nedir?

Kısırlık Nedir?

yani infertilite, üreme sisteminin doğal yollardan gebelik oluşturmasını engelleyen kavramların tamamını ifade eder. Günümüzde %15 oranında çift, kısırlık sorunu yaşamaktadır. Kısırlık tanısı, bir sene boyunca düzenli ve korunmasız cinsel ilişki ile gebelik sağlamaya çalışmış ancak başarılı olamamış çiftlere koyulabilmektedir. Kısırlık İçin Risk Faktörleri: • Erkeğin sağlıklı ve yeterli sperm üretimi olmaması,
 • Kadın tarafından üretilen yumurtaların sağlıklı ve yeterli olmaması,
 • Spermlerin yumurtaya ulaşmasına izin vermeyen tıkalı fallop tüpleri,
 • Döllenmiş yumurtanın (embriyo) rahme tutunmasını engelleyecek faktörler,
 • Embriyonun kalitesiz olması,
 • Kadının hormonal dengesinin gebeliğe uygun olmaması gibi faktörler kısırlığa sebep olabilmektedir.
 Kadın kaynaklı kısırlıkların en yaygın nedeni yumurtlama ile ilgili bozukluklarıdır. Ovülasyon ile ilgili problemler, kısırlık sorunlarının % 25'inden sorumludur. Kadın kısırlık sorunlarının diğer nedenleri arasında; pelvik inflamatuvar hastalıklar, endometriozis, tıkanmış fallop tüpleri, doğumsal anomaliler, uterusun yapısı, miyomlar, polikistik over ve kadının yaşının 35 ve üzeri olması olarak sayılabilir.

Azospermi Nedir?

, erkek kısırlıklarında yaygın olarak yaşanan bir sorundur. Menide hiç sperm hücresi bulunmaması anlamına gelir. Obstrüktif Azospermi (OA): OA, spermin testisin içinde üretildiği anlamına gelir, ancak üreme tüplerinde, spermlerin dışarıya akmasına engel olan tıkanıklık söz konusudur. Obstrüktif Olmayan Azospermi (NOA): Sperm kanallarının açık olduğu anlamına gelir, ancak sperm üretimi yoktur ya da yok denecek kadar azdır. Bu sebeple de kısırlık meydana gelmektedir. Azospermi tedavisi için ilk olarak azospermiye yol açan faktörler belirlenmeli ve uygun tedavi yöntemleri tespit edilmelidir. Ardından testislerden sperm hücresi elde edilebilir ve daha sonra tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olunması sağlanabilir. Azospermi ve kısırlık hakkında daha fazla bilgi ve soru için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Son Güncelleme: 13.12.2016 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81