Makam aracı da gitti

Alanya Belediye Başkanı Yücel’in 10 yıllık Kestel Belediye Başkanlığı döneminde de kullandığı makam aracı dün Antalya Valiliği tarafından Belediye Sarayı önünden çekildi. Başkan Yücel, konu hakkında açıklama yapmazken, Koordinatör Güney konunun muhatabı olmadıklarını bildirdi.

Makam aracı da gitti

Alanya Belediye Başkanı Yücel’in 10 yıllık Kestel Belediye Başkanlığı döneminde de kullandığı makam aracı dün Antalya Valiliği tarafından Belediye Sarayı önünden çekildi. Başkan Yücel, konu hakkında açıklama yapmazken, Koordinatör Güney konunun muhatabı olmadıklarını bildirdi.

27 Haziran 2014 Cuma 21:27
Makam aracı da gitti
Ak Parti İlçe Başkanı Berberoğlu ise daha önce imzalanan tahsis protokolü gereği aracın çekildiğini söyledi.

YÜCEL HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADI
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün talimatıyla Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 10 yıllık Kestel Belediye Başkanlığı döneminde kullandığı 07 NON 07 plakalı makam aracını dün sabah çekiciyle Belediye Sarayı önünden alıp Antalya'ya götürmek üzere otoparka çekti.  Makam aracını şuanda Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er kullanıyordu. Büyükşehir Yasası gereği tüm makam araçlarının Antalya Valiliği tarafından toplandığı ancak Alanya Belediyesi’nden aracı geri almak için dilekçe verileceği bildirildi.  Belediye Başkanı Yücel, konu hakkında bir açıklama yapmayacağını belirtti.
‘KONUNUN MUHATABI DEĞİLİZ’
Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, aracın çekişmesinin Büyükşehir ve kendileri ile bir alakasının olmadığını belirtti. Güney, “O bizim konumuz değil. Biz o konuların dışındayız.  Valiliğin tasavvurunda olan bir konu. Onun muhatapları belli. Bizim o konuda bir yorum yapmamız doğru olmaz” diye konuştu. 
İTİRAZ SÜRECİ GEÇİNCE ÇEKTİLER
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise daha önce de bu konuların görüşüldüğünü ve Başkan Yücel’in de haberinin olduğunu söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinden önce tüm belediye başkanları veya vekillerinin ortak bir uzlaşı sağlayarak kapatılan belediyelerin demirbaş, taşınmaz ve her türlü araç gereçlerinin bir kısmının Büyükşehir, bir kısmının Alanya Belediyesi’ne bir kısmının da valiliğe teslim edildiğini ifade eden Berberoğlu, “Bu protokolün 60 gün itiraz süresi vardı ama herhalde bu süre bitti. Bu süre içerisinde bir itiraz gelmeyince valilik de o protokol çerçevesinde kendisine tahsis edilen araç gereçleri topluyor” diye konuştu. 
İMZALADIKLARI LİSTEDE HEPSİ YAZIYOR
Devamının gelip gelmeyeceğini bilmediğini aktaran Berberoğlu, belediye başkanlarının imzaladığı listeye bakıldığı zaman hangi bina ve aracın nerelere gittiğinin anlaşılacağını vurguladı.  Berberoğlu, Mesela İncekum belediye binası,  Büyükşehir’e verildi ama içerisindeki klimalar, araç gereçler Alanya Belediyesi’ne verildiği için Alanya Belediyesi her şeyi topladı” dedi.  Berberoğlu, bir çatışmanın söz konusu olmadığını söyleyerek “Biz burada iki ortağız, hizmet ortağı.  Bir tarafta Alanya Belediyesi bir tarafta Büyükşehir. Hep beraber el ele hareket edeceğiz. Biz siyasetçiler bu işe nifak sokmayalım, bırakalım işlerini yapsınlar.” şeklinde konuştu. 
 

Son Güncelleme: 27.06.2014 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81