'Hırçınlaşmayın'

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İlçe Danışma Meclisi’nde hem parti içi hem de ilçe yönetimine yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Parti içinde görev verilmediği için hırçınlaşmamak gerektiğini belirten Berberoğlu, Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’ni de rakip olarak görmeyip daha verimli hizmet peşinde koşmanın yararlı olacağını söyledi.

'Hırçınlaşmayın'

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İlçe Danışma Meclisi’nde hem parti içi hem de ilçe yönetimine yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Parti içinde görev verilmediği için hırçınlaşmamak gerektiğini belirten Berberoğlu, Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’ni de rakip olarak görmeyip daha verimli hizmet peşinde koşmanın yararlı olacağını söyledi.

27 Haziran 2014 Cuma 21:48
'Hırçınlaşmayın'
Ak Parti İlçe Teşkilatı Haziran ayı Danışma Meclisi toplantısı İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve çok sayıda partilinin katılımıyla dün Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Koordinatörü Yılmaz Katı, AR-GE Başkanı Zekai Avcı, Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık ve Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun’un yaptığı Danışma Meclisi’nde ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu yaptı. Berberoğlu, partisinin takdiri ile başkanlığa atanmış olmasının kendisini sevindirmek yerine sorumluluk ağırlığını omuzlarında hissetmesinin vicdanı baskısını yaşamama neden olduğunu söyledi. 
‘GÖREV VERİLMEDİ DİYE HIRÇINLAŞILMAMALI’
Makam ve mevki talep etmeden davanın içerisinde var olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Berberoğlu, “Benim için parti yönetimin dışında kalarak davaya hizmet etmek ilçe yönetiminin içinde olmakla aynı değerdedir. Görev isterken istenen bu görevi size konjonktürün izin vermediği zamanlarda hırçınlaşarak davaya zarar vermek siyasi ahlakla örtüşmez. Mesele makam sahibi olmak değil, duyarlı bir dava adamı olmaktır.  Yüzlerce partilimizin ilçe yönetiminde olması fiziki olarak mümkün değildir. Yönetimde yokum davamda da hizmet etmem! Böyle bir anlayış ne kendine ne de davasına bir yarar sağlamaz. Yönetimde ismi olanlar değil davaya hizmet edenler önemli” diye konuştu. 
‘SEÇİLMİŞE YARDIM OLMAK SORUMLULUĞUMUZ’
Siyasetin temelinin çatışma, kamplaşma ve kutuplaşma yerine uzlaşma, bütünleşme ve hoşgörü üzerine kurulması gerektiğini belirten Berberoğlu, “Sorumluluk duygumuz ayrıştırmayı değil birleştirmeyi temel edinmelidir. Yönetim masasının etrafında bulunan arkadaşlarımın en önemli gündemi Alanyamızdır. Alanya’nın kültürünü ve ekonomisini korumak, artırmak hepimizin en önemli görevidir. Sezon olarak ifade ettiğimiz bir zaman diliminde milyonları misafir eden bir kentin sorumluluğunu üzerimizde taşımaktayız. Turizmde bu ağırlık iki katına çıkmaktadır” dedi. Berberoğlu, demokrasiyi içine sindirmiş olarak Alanya’ya hizmet etmek isteyen her seçilmişe yardımcı olmak sorumluğunun gerekli olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 
‘BÜYÜKŞEHİR İLE ALANYA RAKİP DEĞİLLER’
“Seçilmiş kişi hangi partiden olursa olsun halkımızın tercihi olması nedeniyle saygı duymalıyız. Demokratik bilincimiz de bunu gerektirir. Bizler Büyükşehir Belediyesi ile Alanya Belediyesi’ni bir birine rakip görüp ve buna bağlı çatışma ortamı yaratmak yerine Alanyamıza en verimli ve nitelikli hizmetleri alma peşinde olmalıyız.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel Bey, Alanyamıza ayrı bir önem vermekte ve duyarlılığını her fırsatta bizlere göstermektedir. Alanya siyasi tarihinde hükümette ilk defa bakanlık düzeyinde temsil ediliyoruz. AB Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bu tarihi fırsatı bizlere yaşatmıştır. Bizlere düşen doğru gündem ve projelerle hak ettiğimiz hizmeti almaktır. 
‘TARTIŞMAYA AYIRAYACAK ZAMAN YOK’
Çatışma ortamı her zaman tüm taraflara zaman ve itibar kaybettirir. Ortak akıl ve kolektif bilinç temelini oluşturan hizmet anlayışı Alanya’nın yarınlarını bugünden daha güzel konuma getirecektir. Elbette farklı düşünebiliriz. Ama ortak değerler konusunda tarafların birbirine saygı duyması huzur ve buna bağlı olarak başarıyı getirecektir. Ekonomisi ve yaşayan insan sayısı ile her geçen gün biraz daha büyüyen Alanya için geciken her karar sorunları daha da büyütecek ve içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Bundan dolayı tartışmaya ayıracak bir dakikamız bile olmamalıdır. Kişisel hırs ve ihtiraslarımız şehrimizi yaşanmaz hale getirir. Herkese düşen ortak sorumluluk bilinci içerisinde sözlerini ve davranışlarını kontrol etmek olmalıdır. Siyaset intikam duygusu, ayrıştırma ve yandaş kayırma için yapılmaz. 
‘HUZURU BOZMAK KİMSENİN LÜKSÜ DEĞİL’
Alanya’nın huzurlu ve güvenli bir ilçe olduğunu göstermek hepimizin sorumluluğundadır. 500 bin insanı içine alan, ülke ekonomisine 2 milyar dolar katkı sağlayan Alanya’nın huzurunu bozmak kimsenin lüksü olamaz. Alanya’nın insanı ve ahlaki sorumluluk taşıyan her ferdi ağzından ve kaleminden çıkanı düşünerek söylemeli ve yazmalıdır. Bizi diğer partilerden farklı kılan sandık güvenliğine verdiğimiz önemdir. 12 yıldır 8 seçimde başarı göstermemizde sandıklara sahip olmamızın etkisi büyüktür. Biz hiçbir zaman seçimden seçime çalışan bir parti olmadık, olmayacağız da. Biz başardığımız işe göre araziyi ile bilen, kamuoyunun nabzını iyi tutan, aldığı sorumluğu gece gündüz demeden layıkı ile yerine getirmek için çalışan teşkilat olarak yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine hedef koyuyoruz. Teşkilat olarak çalışmalarımızı daha da artırarak, o gün geldiğince inşallah ikinci tura gerek kalmadan Alanya’dan en yüksek oyu alarak Türkiye ortalamasına da katkı sağlayacak ilk turda cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.”
 
Son Güncelleme: 27.06.2014 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81