Sapadere, Engelsiz Kanyon olacak

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Syedra Kalesi ve Sapadere Kanyonu’nda incelemelerde bulundu. Kaymakam Tanrıseven'in incelemelerinin ardından da Sapadere Kanyonunun engelsiz olması için ve engellilerin rahat bir şekilde faydalanması için çalışmalar başladı.

Sapadere, Engelsiz Kanyon olacak

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Syedra Kalesi ve Sapadere Kanyonu’nda incelemelerde bulundu. Kaymakam Tanrıseven'in incelemelerinin ardından da Sapadere Kanyonunun engelsiz olması için ve engellilerin rahat bir şekilde faydalanması için çalışmalar başladı.

04 Aralık 2014 Perşembe 01:29
Sapadere, Engelsiz Kanyon olacak
Alanya Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Alanya’nın son derece önemli kültür ve turizm varlığı olan Syedra Kalesi ve Sapadere Kanyonunda incelemelerde bulundu. Kaymakam Tanrıseven 2 proje için çalışmaları başlattı. Tanrıseven'in incelemelerinin ardından Syedra Kalesi kültür turizmine açılıyor, Sapadere Kanyonunun engelsiz olması için ve engellilerin rahat bir şekilde faydalanması için çalışmalar başladı.
 
SYEDRA KALESİ TURİZME AÇILIYOR
Geldiği ilk günden buyana Alanya'yı bir marka kent yapmak için çalışacağız diyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven özellikle kültür turizmi için önemli olan 2 projenin startını verdi.
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sapadere Kanyonu Proje Koordinatörü Bilal Erpolat ve Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi Uzmanları ile Syedra Kalesi ve Sapadere Kanyonunda incelemelerde bulundu. Syedra Kalesi ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı, bu çerçevede Syedra Kalesinde yapılacak düzenleme ve yollar ile Syedra Kalesi turizme açılacak.
 
ANTALYA VALİSİ TÜRKER’DEN DESTEK
Antalya Valisi Türker’in Alanya ziyareti sırasında Syedra Kalesi’nin turizme açılması çalışmaları hakkında Vali Türker’e bilgi veren Kaymakam Tanrıseven’e Vali Türker tam destek vermişti. Proje tamamlanarak Valiliğe ödenek aktarılması için sunuldu. Vali Türker projeye ödenek aktarılacağını ziyarette kaydetmişti. M.Ö.7.yy. kadar yaşanmışlığı olan Antik Syedra Kenti’nde Çevre Düzenleme Projesi ile yürüme yolları, dinlenme alanları, ziyaretçi karşılama alanları yapılacağını kaydeden Kaymakam Tanrıseven “Syedra Antik Kenti Alanya merkezine yakınlığı ve kolay ulaşabilirliği olması nedeniyle her geçen gün daha fazla kişi tarafından ziyaret edilecektir” dedi.
 
ENGELSİZ SAPADERE KANYONU
Engelsiz Sapadere Kanyonu Projesi 3 Aralık 2014 tarihinde start aldı. Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon birimi tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının desteği ile Engelsiz Sapadere Kanyonu Alternatif Turizm Projesi Kaymakam Dr.Hasan Tanrıseven tarafından yerinde incelendi. Proje start aldı ve gelecek yıl turizm sezonuna hazır hale gelecek. Kaymakam Tanrıseven, "Sapadere Kanyonunu engelliler için uygun bir turistik yer haline getirmek suretiyle aynı zamanda bir engelsiz turizm kenti olan Alanya’da turist çeşitliliğinin artmasına ve uzun vadede turizm sezonunun 12 aya yayılmasına katkı sağlamasını amaçladığını kaydederek, Sapadere Kanyonu engelsiz turizm noktası haline getirerek bu bölgede yerli ve yabancı turist talebini arttırmayı amaçlıyoruz, turizm en hızlı büyüyen sektör olması nedeni ile büyüyen pastadan daha fazla pay alabilmek için turizm destinasyonlarının, alternatif turizm olanaklarını arttırılması için çalışmalarımız sürecektir" dedi. Kaymakam Tanrıseven daha sonra Tırılar Mahallesinde bulunan Cüceler Mağarası, Sapadere Köyünde bulunan Köy Evi, ipek böceği ipliği dokuma tezgâhı ve su değirmeni hakkında bilgi alarak Sedre Av Köşkü’nü ziyaret etti. Syedra Antik Kenti hakkında Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen Kaymakam Tanrıseven’e Antik Kent hakkında şu bilgileri verdi: “1994-1998 yılları arasında Alanya Müze Müdürlüğü Arkeolojik kazı çalışmaları gerçekleştirilmiş bir antik kenttir. Antik Kentin sütunları, caddesi ve tapınak bölgesi ile büyük su sarnıçlarının bulunduğu alanda çalışmalar gerçekleşmiştir” dedi. Alanya Kaymakamlığının bu projesi kültür turizmine soluk aldıracaktır.Antik Syedra Kalesi ve Sapadere Kanyonu inceleme gezisine Kaymakam Tanrıseven, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sapadere Kanyonu Proje Koordinatörü Bilal Erpolat ve Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi Uzmanları katıldı.
 
Son Güncelleme: 04.12.2014 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81