ALTSO köprü oldu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 22’nci Moskova Emlak Fuarı ziyaretleri kapsamında Moskova ticaretinde önemli rol oynayan kurumlarla temaslar kuruldu, Moskova’nın Alanya’ya Alanya’nın da Moskova’ya bakış açısı hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

ALTSO köprü oldu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 22’nci Moskova Emlak Fuarı ziyaretleri kapsamında Moskova ticaretinde önemli rol oynayan kurumlarla temaslar kuruldu, Moskova’nın Alanya’ya Alanya’nın da Moskova’ya bakış açısı hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

14 Nisan 2014 Pazartesi 21:47
ALTSO köprü oldu
ALTSO Meclis üyeleri, odaya bağlı işadamları ve gazetecilerden oluşan ALTSO Heyeti bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen ve 2004 yılından bu yana yılda iki defa düzenlenen Moskova Emlak Fuarı’nı ziyaret etti. Perşembe günü Moskova’ya giden heyetin içerisinde Oda Meclis üyeleri Mehmet Emin Dalgıç, Ali Boğatekin’in yanı sıra ALKOD Başkanı Ömer Göker, Karadenizliler Derneği Başkanı Mehmet Balıkçı, ALTSO Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Necati Şatana ‘da yer aldı. Ziyaret edilen kurumlara Alanya’yı temsil eden hediyeler verildi. 
TİCARİ KONSEPT KONUŞULDU
Heyet, Moskova ziyaretinde ilk gün (Cuma) Moskova Türk Büyükelçiliği Türk Ticaret Müşaviri Sinan Çetin, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Georgy Petrov ve Rus Türk İş Adamları Birliği Başkanı Naki Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Moskova Türk Ticaret Müşaviri Sinan Çetin ve ALTSO Heyeti, Moskova ve Alanya’nın ticari konsepti üzerine sohbet etti. 
EN BÜYÜK KATKI MUTLU AYRILMAK
Toplantıda Gazipaşa Havaalanı’na Rus uçakların daha fazla inmesi için müşavirliğin destek isteyen ALTSO Heyeti’ne, Çetin olumlu yanıt verdi. Alanya’nın Rusya’da tanıtıma ihtiyacı olmadığını da söyleyen Çetin “Ruslar, Antalya ve Alanya’yı çok seviyor. Onlara tanıtım yapmaya gerek yok. Sadece oraya gelen turistin mutlu ayrılması bile size en büyük katkıyı sağlar. Rus ekonomisi bu ara daralmış görünse de burada tatil bir alışkanlık” dedi. 
TİCARET HACMİ REKOR SEVİYEDE
Heyetin ikinci durağı Rusya Federasyonu Moskova Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada Başkanı Georgy Petrov İle uzun bir toplantı yapan ALTSO heyeti, Moskova’nın ticari durumu ve Türkiye ile ilgili bağlantılar hakkında bilgi alarak yatırımlar için fikir alışverişi yaptı. Moskova Ticaret Odası Başkanı Petrov, “Alanyalı meslektaşlarımı görmekten ve onlarla fikir alışverişi yapmaktan çok mutlu oldum. Sizlerin burada yapacağı her türlü çalışmaya aracılık yaparak destek vermekten onur duyarız. Türkiye ve Rusya’nın ticaret hacmi rekor seviyeye ulaştı. Geçen yıl 34 Milyar doları buldu. Ayrıca Rus Devleti ilk kez Türkiye’de Akkuyu‘da 20 milyar Dolarlık yatırımın altına imza attı. Sanıyorum bu dostluk her alanda sürecek. Biz turizm ve inşaatın yanı sıra tarım alanında da sizlerden gelen taleplerin yerine ulaşmasına yardımcı olacağız” diye konuştu.
ALANYA'DAN KONUK ALMA ÇAĞRISI
Heyeti temsilen söz alan ALTSO Meclis Üyesi Emin Dalgıç da, öncelikli olarak ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in selamını iletti. İnşaat ve turizm sektörü olarak gerçekleşen fuar nedeniyle düzenlenen bu iş gezisinde iki ülke arasındaki dayanışmaya bir nebze olsun katkıda bulunmak istediklerini belirten Dalgıç, inşaat sektöründe Türkiye’nin Avrupa’daki en iyi konseptleri hayata geçirdiğine dikkat çekti. Dalgıç, son dönemlerde mülk satışında bürokratik engellerin de ortadan katıldığını belirterek, Rus vatandaşlarına Alanya’dan konut alma çağrısı yaptı. 
ALTSO HEYETİNDEN RTİB'E ZİYARET
İlk gün ziyaretlerinin son durağı 17 yıl önce kurulan ve Rusya ile Türkiye arasında yapılan yatırımlarda önemli rol oynayan Rus Türk İş Adamları Birliği oldu. Ziyarette, Birlik Başkanı Naki Karaaslan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile toplantı yapan ALTSO Heyeti, Alanya’daki yabancıya mülk satışları hakkında bililer verdi. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Alanyalı iş adamlarına “Yatırımları yaparken doğayı korumaya özen göstermeliyiz, İspanya’nın hali ortada” diyerek tavsiyelerde bulundu. Sürdürülebilir Turizmin öneminin arttığını ama Antalya bölgesinde çok hızlı ve çarpık bir yapılaşmanın hızla devam ettiğinin altını çizen Karaaslan, şehri yönetenlerin daha dikkatli davranmaları gerektiğine vurgu yaptı. Karaaslan, Gazipaşa Havalimanı konusunda da lobi çalışmalarının devam edeceğini ve bölgeye daha fazla turistin gelmesi için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi. 
FUARA DA İLGİ BÜYÜKTÜ
Heyet çok sayıda Alanya firmasının da yer aldığı fuarı da gezerek temaslarda bulundu. Tek tek Türkiye’den gelen standları gezen ve başarılar dileyen ALTSO Heyeti adına konuşan Meclis Üyeleri Emin Dalgıç ve Ali Boğatekin, “Genel olarak fuar gayet başarılı. Türkiye’den ve ilçemizden fuara ilgi büyük. İspanya ve Bulgaristan’ın da genel olarak fuara büyük önem verdiği görüldü. Emlak satışı konusunda dünyada ciddi bir rekabet olduğunu bu fuarda gözlemlemek mümkün. Alanya’dan fuara katılan arkadaşlar da gerek donanım ve gerekse sunum olarak çok başarılıydılar” dediler.
 
Son Güncelleme: 14.04.2014 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81