'Sektör için can suyu'

ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc Test Merkezi), 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılan denetimleri başarıyla tamamladı

'Sektör için can suyu'

ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc Test Merkezi), 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılan denetimleri başarıyla tamamladı

04 Mayıs 2016 Çarşamba 22:16
'Sektör için can suyu'
ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc Test Merkezi), 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılan denetimleri başarıyla tamamladı. 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde 2 gün boyunca devam eden olağan yıllık denetimde merkezin örnek alınabilecek uygulamalarının da olduğuna dikkat çeken MYK uzmanları merkezin sınav, ölçme ve değerlendirme alanındaki yetkisinin devamına karar verdi. 2011 yılında Voc-Test Merkezleri Hibe Programı kapsamında AB hibesiyle kurulan ALTSO Voc-Test Merkezi, bölgemizin can damarı olan Turizm sektöründe Kat Hizmetleri ve Ön Büro alanında üç meslekte Sınav ve Belgelendirme yapmaktadır. Konaklama tesislerinde Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Ön Büro Görevlisi olarak çalışan personelin meslekleri ile ilgili kabul edilmiş meslek standartlarına göre yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını test eden yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılmaktadır. Sınavlarda başarılı olan personele diploma yerine geçen Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmektedir. Böylece, yaptıkları mesleğin okuluna gitme fırsatı bulamamış çalışanlar, alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile mesleki bilgilerini kanıtlama fırsatına sahip olabileceklerdir.

ŞAHİN: TEŞVİKLERDEN FAYDALANIN
Konuyla ilgili olarak ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi personeller ve belgeli personel çalıştıran işletmeler için birçok teşvik sunuyor. Çalışanlara ve işverenlere sağlanan bu teşvikler sektör için can suyudur. Bu konuda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla birçok toplantı ve etkinlik düzenliyoruz. Sektörün bu teşviklerden faydalanması için merkezimiz gelen başvurulara cevap vermek amacıyla hızlı bir şekilde sınav organizasyonları yapmaya da devam edecek” diye konuştu.
Son Güncelleme: 04.05.2016 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81