İşte Alanya – Antalya Otoyolu’nda son durum 

Herkesin faaliyete girmesini sabırsızlıkla beklediği Antalya- Alanya yolu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu ihalelerinin Yap-İşlet-Devret Modeli yapıldığını bakanlığın resmi web sitesinden bildirmişti.

İşte Alanya – Antalya Otoyolu’nda son durum 

Herkesin faaliyete girmesini sabırsızlıkla beklediği Antalya- Alanya yolu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu ihalelerinin Yap-İşlet-Devret Modeli yapıldığını bakanlığın resmi web sitesinden bildirmişti.

23 Mayıs 2024 Perşembe 10:52
İşte Alanya – Antalya Otoyolu’nda son durum 

Yıllardır vaat edilen Alanya-Antalya Otoyolu-Otobanı için son olarak 16 Aralık’ta bakanlığın duyurusunu yaptığı yol için tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulü ihale gerçekleştirilmişti. 16 Aralık 2023 tarihinde yapılan ihale ile yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan otoyol projesinin ihalesini Limak Şirketi kazanmıştı. İhaleyi 76 milyar 698 milyon 550 bin 661 TL’ye alan Limak’ın aldığı ihalenin 113 milyar 56 milyon 150 bin TL’ye tamamlanması bekleniyor.

Proje ile ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, “Proje Serik Kavşağı’ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip edecek ve Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sona erecek. Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’nde, 84 kilometre 2×3 şeritli otoyol ve 38 kilometre 2×2 şeritli bağlantı yolu bulunmakta. Toplam uzunluğunun 122 kilometre olan projede 7 kavşağın 8 tünel, 19 viyadük” sözlerine yer vermişti.

Antalya-Alanya Otoyolu projesine CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem tepki göstermiş şu sözlere yer vermişti; “Yine döviz üzerinden verilen garantilerle yandaş müteahhitler zengin edilirken, şirketlere ödenen paralar vatandaşın sırtına yükleniyor. Başlangıç geçiş ücreti km başına 0.07 Euro+KDV olarak pazarlığa sunulmuştu. Bunda bir değişiklik var mı bilmiyoruz. Antalyalılar bu yolu kullanınca ne kadar ücret ödeyecek, Bakan bey çıksın açıklasın.


Antalyalı bu otoyolu kullanırken ne kadar para verecek? Vatandaşın cebinden para çıkmıyor diyorlar ya, biz de öğrenelim çıkıyor mu çıkmıyor mu? Ayrıca günlük araç geçiş garantisinin 45 bin olarak belirlendiği ve projeyi üstlenecek şirkete 6 ayda bir gelir ödemesinin garanti edildiğini biliyoruz. 20 yıllık sözleşme kapsamında, geçiş ücretlerindeki düşüşlerden kaynaklanacak farkın da devlet tarafından yani vatandaşın cebinden ödeneceği ortada. AKP iktidarında vatandaşa yine borç ödemekten başka bir şey düşmüyor. Antalya halkı yine AKP iktidarı tarafından adeta cezalandırılıyor.”

İhalenin üzerinden aylar geçmesine rağmen projeden ses soluk yok. Çalışmaların neden başlanmadığı merak konusu oldu. Limak A.Ş’in internet sitesinde alan projeler ise dikkatleri üzerine çekti. Mega proje olarak anılan Antalya Alanya otoyolu projesinin Limak’In internet sitesinde yer almaması akıllara, “Limak projeden çekildi mi?” sorularını getirdi.

Projenin detayları ile ilgili defalarca ulaşılmaya çalışılan Limak yetkilileri, “Toplantı var, öğlen molasındalar. Şu anda kimse yok” diyerek soruları cevaplamayı tercih etmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81