Ekonomi rahatlayacak

Meclis toplantısında 2017 turizminin 2016 yılından daha iyi geçeceğini açıklayan Başkan Yücel, "Gazipaşa Havalimanı'na her ülkeden uçaklarımız iniyor. Turizmin geçen yıldan yüzde 30 daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

Ekonomi rahatlayacak

Meclis toplantısında 2017 turizminin 2016 yılından daha iyi geçeceğini açıklayan Başkan Yücel, "Gazipaşa Havalimanı'na her ülkeden uçaklarımız iniyor. Turizmin geçen yıldan yüzde 30 daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

02 Mayıs 2017 Salı 20:20
Ekonomi  rahatlayacak
Alanya Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Saat 14.00'da başlayan ve Adem Murat Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti'den Ertuğrul Akay, Şükrü Cimrin, Yusuf Hastürk, CHP'den Eray Erdem, MHP'den de Abdullah Sönmez mazeret bildirerek katılmadı. Meclis açılışında başkan Yücel ilk olarak grup sözcülerine söz verdi. AK Parti grup sözcüsü Kerim Başkaptan, önceki gün kutlanan işçi bayramı nedeniyle tüm işçilerin bayramını kutladı.  
'TAŞERONLAR KADROLU HALE GETİRİLMELİ'
CHP Grup sözcüsü Erdoğan Toktaş da, "Biz de tüm işçilerin bayramını kutluyoruz. İşçilerin en büyük sorunu kıdem tazminatı. Kıdem tazminatlarının en uygun şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Taşeron işçilerin kadrolu hale getirilmesini diliyoruz. Ülkemizde birçok Suriyeli çalışıyor. Ne kadarı nerede ne çalıştığı belli olmadan çalışıyor. Genç işsizlik oranı yüzde 25'e çıkmış durumda. İşsizlik sorunu bir an önce çözülmeli. Bir kısım sendikalar da sorun çözmüyor, sendika ağalığı yapıyor" diye konuştu. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndaki olumlu havanın devamı temennisinde bulundu.
'YÜZDE 30 FAZLA OLACAK'
Meclis Üyelerine Gazipaşa – Alanya Havalimanı’na Rusya’dan düzenlenen charter seferleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Yücel, 2017 turizm sezonunun dolu dolu geçeceğini belirtti. “Turizmcilerden, Sivil Toplum Kuruluşlarından, acentacılardan, yetkililerden kısaca sektör temsilcilerinden aldığımız bilgilere göre bu sezonun dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Hatta geçen yıldan %30 daha fazla olacak” diyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu durumun ekonomiyi ve sosyal yaşamı olumlu etkileyeceğini söyledi.
YÜCEL'DEN FESTİVALE DAVET
Bu yıl 20-21-22 Mayıs tarihleri arasında 17.si düzenlenecek Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’yle ilgili Meclis Üyelerine bilgi vererek vatandaşları ve üyeleri festivale davet eden Başkan Yücel, "Festivalimizin bu yıl ki teması sevgi. Bu yıl 17'ncisini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. 20 Mayıs saat 17.30’da başlayacak festival kortejimizde Yörük Göçü, kardeş şehirlerimiz, animasyon gruplarımız, çocuklara yönelik etkinlikler yer alacak. Festivalin 3 gün devam edeceği iskele meydanında ise kültür sanat stantları, yemek stantları, sergiler, gösteriler, Alanya kültürüne özgü etkinlikler ve yemekler yer alacak. Birbirinden değerli sanatçılarımız belediye arkasında vatandaşlarımıza 3 gün boyunca konser verecek. Tüm Alanya halkını, meclis üyelerimizi, yerli yabancı misafirlerimizi etkinlilerimize davet ediyorum” dedi.
“YAYINLARIMIZ KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR KANITIDIR”
Alanya Belediyesi’nin yayıncı kuruluş unvanı ile 6. kitabı “Bir Zamanlar Alanya”yı yayınladığını, 7. kitabın ise yolda olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yücel, “Kitaplarımız kültürel varlıklarımıza verdiğimiz önemin bir kanıtıdır. Bu kitabımızda Alanya’nın neredeyse 50-100 yıl öncesinin sosyal yaşamını, kültürünü bulabilirsiniz. Elimizde vatandaşlarımızın bize bağışladığı 5.000’den fazla siyah-beyaz fotoğraf arşivimiz bulunmaktadır. Kitabımızı bu arşivden derlediğimiz fotoğraflardan oluşturduk. Bize destek veren ailelere de buradan teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
'BÖLGEYE YAKIŞIR BİR KÖPRÜ OLACAK'
Meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmında AK Partili Mehmet Şenli Başkan Yücel'e, Demirtaş’taki köprünün ne zaman yapılacağını sordu. Yücel de köprünün ihalesine çıkıldığını ve o bölgeye yakışır bir köprü olacağını söyledi.  
'PROJE DEMOKRASİSİ ÖNEMSENMELİ'
CHP'li Toktaş da, "Bir kısım belediye hizmetlerinden bir Kısımın habersiz olduğu gerçeği var. Proje demokrasisine önem verilmeli. Bu konuda biraz daha çaba harcanırsa çok daha iyi olur' dedi.
'GÖRÜŞLERİNİZİ ALACAĞIZ'
Yücel,  Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz vardı. Bugüne kadar sizin görüşünüzü aldığımız gibi bundan sonra da alacağız. Yıllardan beri arzu ettiğimiz AR-GE tesisimiz hizmete girecek. Toslak’ta inşallah 3 ay içinde elektrik üretimini gerçekleştireceğiz. Belediye binası ihalesi devam ediyor. Büyük projelerin hepsi devam ediyor. Gelecek hafta bir program yapalım ve beraber devam eden yatırımları gezelim" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 02.05.2017 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81