Anlaşma iptal oldu!

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in uyarısı üzerine Belediye Meclisi, Ak Parti'li Hasan Sipahioğlu döneminde Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'na tahsis edilen binaya ilişkin anlaşmayı iptal etti.

Anlaşma iptal oldu!

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in uyarısı üzerine Belediye Meclisi, Ak Parti'li Hasan Sipahioğlu döneminde Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'na tahsis edilen binaya ilişkin anlaşmayı iptal etti.

02 Mayıs 2017 Salı 20:23
Anlaşma iptal oldu!
Dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, mülkiyeti belediyeye ait olan Bektaş Mahallesi'nde bulunan taşınmazı Belediye Meclisi'nin kararıyla 2003 yılında Türk Eczacılar Birliği'ne kiraya verdi. Eczacılar Birliği'nin sözleşmeye aykırı hareket etmesi nedeniyle Sipahioğlu, bu anlaşmayı iptal ederek, tahsis edilen arsayı geri aldı. Daha sonra Sipahioğlu, Belediye Meclisi'nin kararıyla aynı yeri Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'na 15 yıllığına tahsisini yaparken, 10 yıllık kira bedelinin yıllık 100 TL, 5 yıllık kira bedelinin ise günün şartlarına göre karşılıklı anlaşma sonucunda alınması yönündeki talebe karşılık kirayı onayladı. Sipahioğlu, belediyeye ait arsayı Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın tahsis ederken, 20 yılın bedelsiz, geri kalan 5 yıllık sürede de kira alınmasını onayladı.
"HUKUKEN UYMAK ZORUNDAYIZ"
Sipahioğlu'nun bu kararına ilişkin Sayıştay Müfettişi, belediyenin bu konuda verdiği kararın yanlış olduğu ve düzeltilmesi yönünde 2013 ve 2014 yıllarında uyardı. Bu uyarıya rağmen Sipahioğlu, bu konuda Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile olan sözleşmeyi iptal etmek yerine devamına ilişkin karar aldı. İçişleri Bakanlığı'nın, 'Bu kararı düzeltin. Yoksa dava açacağız' yönündeki uyarısı üzerine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel dün yapılan Mayıs ayı olağan meclis toplantısında bu konuyu gündeme taşıdı. Yücel'in, 'Bu hatayı düzeltelim. Sayıştay Müfettişinin raporu bizim için önemlidir ve hukuken uymak zorundayız" dedi.
YÜCEL İPTAL ETTİRDİ
Yücel'in, 'Vicdanen rahatım ama hukuken sorumluluğumuz var' yönündeki sözlerine CHP Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Erdoğan Toktaş, "Bu kararı veren Sayıştay Müfettişi yanlış bir karar vermiştir. Çünkü 20 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle tahsis edilen bir binaya ilişkin sözleşmeyi iptal etmemiz bize de sakıncalar doğurur. Çünkü binayı tahsis ediyor ve sonra sözleşmesini iptal ediyorsak, dava açılırsa biz tazminat ödemek zorunda kalırız. Bu tazminatı biz de öderiz, bu yönde rapor tutan müfettiş de" diyerek konuya yorum getirdi. Toktaş'ın sözlerinden sonra Belediye Meclisi, Sipahioğlu döneminde yapılan bu hatanın düzeltilmesi yönünde Yücel'in teklifine oybirliğiyle karar verdiler. Meclisin bu kararıyla da Yücel'in uyarısı üzerine Sipahioğlu dönemi de dahil olmak üzere tüm meclis üyeleri yargılanmaktan da kurtulmuş oldu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 02.05.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81