Kitap Okumak Kelime Hazinesini Geliştirir Mi?

Kitap Okumak Kelime Hazinesini Geliştirir Mi?

18 Nisan 2018 Çarşamba 22:45
Kitap Okumak Kelime Hazinesini Geliştirir Mi?

Hepimiz kitap oku, kitap satın al, daha fazla kitap okumalısın gibi telkin ve yönlendirmelerle büyüdük. Arık bilimsel araştırmalar da kesin bir şekilde gösteriyor ki kitap okumak beyin gelişimi için oldukça faydalı. Küçük yaşlarda edinilen kitap okuma alışkanlığı zihin gelişimine yardımcı olduğu gibi yetişkin birey haline gelindiğinde hayta daha başarılı olmanın da kapılarını açıyor. Biz de firma olarak insanların hayatında okumanın kapladığı alana verdiğimiz değeri yükseltmeyi misyon haline getirerek okuyucuları en kolay yolla kitap sahibi yapma gayreti içindeyiz.

İnsanlar hayatlarında günlük konuşma ihtiyacını karşılarken kelime hazinelerinden faydalanır. Farklı araştırmalara konu olduğu üzere insanların günlük hayatta tercih ettiği kelime sayısının fazlalığı zihinlerinin ne kadar gelişmiş olduğu gösterir. Ülkemizde literatüre geçmiş 100.000 den fazla kelime bulunuyor. Fakat bir insan ortalama 300 ile 400 arasında kelime ile konuşuyor. Yani basit bir matematik hesabı ile toplam dil içeriğimizin yüzde birinden daha azını kullandığımızı söylemek mümkün.

Araştırmalar günlük hayatta az kelime kullanmamızın sebebini teknolojik gelişmelerden etkilenmemize bağlıyor. Özellikle mesajlaşma yolu ile iletişim kurmak hayatımıza girdiğinden beri daha kısa ifadeler kullanmaya başladığımız aşikar. Bu durum da yaşamımızı idame ettirebilmek için her alanda bir nevi tasarruf yaptığımızı gösteriyor. Aslında bu noktada idareli davranmak istem dışı yapılan bir hareket. Çünkü konuşmalarımızın içeriğini belirlerken kendimize bir kısıtlama koyuyoruz. Beynimizdeki kelime sayısının azlığı bize bu noktada ket vuruyor.

Kitap Okumaya Başlamak İçin Asla Geç Değildir

Araştırmalar küçük yaşlarda edinilen kitap okuma alışkanlığının zihin gelişimine olumlu etki yarattığını gösterse de bu gelişim sadece küçük yaşlarda sağlanacak diye bir durum söz konusu değil. Kitap alma siteleri bu konuda kendini geç kalmış hissedenler için yeni bir başlangıç fırsatı doğurabilir. İnsan beyni her yaşta gelişmeye müsait bir yapıdadır. Bu yüzden artık bizden geçti gibi düşüncelere kapılmadan bir yerden başlamak en doğrusudur. Bütçenize ve zevkinize uygun tüm seçenekleri ile https://www.kelepirkitap.com okumanın önemini kavrayan her kesim ve her yaştan için doğru bir adres. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81