Invisalign Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

Invisalign Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

06 Mart 2018 Salı 20:19
Invisalign Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

Ortodontik tedavilerde diş telinin rahatsızlık verici bir görünüme sebep olacağı düşüncesi ile birçok kişi tarafından tercih edilmediği ve buna bağlı olarak da diş tedavisinden kaçınıldığı bilinen bir gerçektir.

İşte bu süreçte karşımıza çıkan yeni nesil tedavi yöntemlerinden birisi olan İnvisaling tedavisi sayesinde diş teli yerine şeffaf plaklar kullanılarak diş telinin vermiş olduğu rahatsızlıkları ortadan kaldırabilmektir.

15 günlük kullanım sürelerine sahip olan İnvisaling plakları her diş için 0,25 ila 0,55 mm arasında bir hareket imkanı sağlamaktadır.

Hem gençler hem de yetişkinler için uygun bir tedavi yöntemi olmasının yanında ağızda diş teli veya herhangi bir metal yapının bulunmasına ihtiyaç duymadığı için de batma ve yara oluşumuna sebep vermeden ortodontik tedaviye olanak sağlar

Plakların direkt kullanıcı tarafından çıkarılabilir olmasından dolayı yemek esnasında plaklar ağızdan çıkarılabilir, dişler fırçalanabilir ve diş ipi kullanılabilir. Plastik ve şeffaf bir yapıda olmasından dolayı dış görünümünüzü etkilemez, karşınızdaki kişi sizin ortodontik plak kullandığınızı anlamaz. Ayrıca konuşma bozukluklarına da sebep olmaz.

Ortalama 1-2 günlük alışma sürecinden sonra hastaların rahatlıkla günlük yaşamları içinde kullanmaya başladıkları plastik plaklar su gibi normal sıcaklıkta ve şekersiz yapıdaki içeceklerin kullanımı sırasında ağızda kalsalar da çay gibi, kola gibi şekerli, asitli ve aşırı sıcak veya soğuk içeceklerin tüketilmesinde çıkarılmaları gerekmektedir.

Bu tedavi öncesinde ağız içindeki çürüklerin ve diş taşlarının tamamen temizlenmesi ve diğer ağız bakım tedavileirnin tamamlanmış olması gerekmektedir. Plak Ölçüleri alındıktan sonra değişiklik yapılması mümkün değildir.

İnvisaling tedavisinde dişleriniz için hazırlanan plaklar günlük olarak 20 ila 22 saat dişlerinizde takılı olmalıdır. Tedavi sırasında her şey tüketilebilir ancak plaklar takılmadan önce mutlaka dişlerin fırçalanması ve plakların temizlenmesi gerekmektedir.

İnvisaling Tedavisi her hasta veya her diş yapısı ve bozukluğu için uygun olmayabilir. Bu sebeple de bu tedavi profesyonel bir diş hekimi tarafından uygulanmalı ve süreç yine diş hekimi tarafından takip edilmelidir.

Kaynak:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81