E-İKAMET RANDEVU

E-İKAMET RANDEVU

15 Şubat 2018 Perşembe 23:11
E-İKAMET RANDEVU

Yabancı vatandaşlar ülkemize yaptıkları ziyaretlerde, ülkemizdeki kalış sürelerini vizelerine ya da vize muafiyet sürelerine göre belirlerler. Eğer yabancı kişi Türkiye’de vize süresinden ya da vize muafiyeti süresinden daha fazla kalmak isterse o zaman oturum izni almak durumundadır. İkamet izni, yabancı vatandaşlara Türkiye’de belli bir yerde ve belli bir süre boyunca konaklama hakkı tanıyan izindir. E-ikamet randevu işlemiyle yapılan başvuru sonrasında, gerekli şartlar yerine getirilerek alınabilir.

Yabancılar için alınması gerekli olan oturum izninin çeşitleri mevcuttur. E-randevu yabancılar üzerinden yapılan işlemlerde, kişiler kendilerine göre olan ikamet izin türüne başvuruda bulunmalıdırlar. Yabancılar için var olan ikamet izni çeşitleri; kısa dönem oturum izni, aile oturum izni, uzun dönem oturum izni, öğrenci oturum izni, insan ticareti mağduru oturum izni ve insani oturum iznidir. Kişiler göç idaresi kapsamında olan sisteminden gerekli başvuruları yaparak istedikleri izinle ilgili işlemleri gerçekleştirebilirler.

İkamet İzninin Çeşitleri

Yabancılar için e-ikamet randevu sisteminden gerçekleştirilen başvuru işlemleri, uygun türdeki ikamet iznine göre yapılmalıdır. Bu oldukça önemlidir. Ayrıca sisteme bilgi girişi yapılırken de oldukça dikkatli olmak gerekir. Herhangi bir hata ya da bilgide eksiklik olması durumunda randevu alımı gerçekleştirilemeyeceği gibi başvuru iptali de söz konusu olabilir. Bu nedenle uzman bir danışmanlık firmasından destek almak oldukça yerinde bir karar olur.

Yabancılar için var olan ikamet izin türlerinden bir tanesi kısa dönem oturum iznidir. Kısa dönem oturum izni her defada maksimum 2 yıllık süreyle verilir. Aile ikamet iznindeyse bu süre her defada geçerli olan maksimum 3 yıldır. Öğrenci oturum izninde net bir süreden söz edilmez. Çünkü öğrenci oturum izinleri, öğrenim sürelerine göre verilir. Yabancılara verilen uzun dönem oturum izninde ise bir süre sınırlaması yoktur. Bunun dışında insani oturum izni belli şartlar doğrultusunda verilir ve bu izin her defa için en fazla bir yıllık süreyle verilmektedir. Son olarak insan ticareti mağduru oturma izniyse kişilerin yaşadıkları etkilerden kurtulmaları ve yetkililerle iş birliği sağlamaları için verilen ilk etapta 30 gün süreli olan izindir. Bu izin türünde toplam süre üç yılı geçmez ve her defada en fazla altı ay uzatılabilir.

Görüldüğü gibi ikamet izniyle ilgili olarak pek çok tür ve bu türlerle ilgili olarak yapılan işlemler söz konusudur. Göç idaresi bu alanda yetkili kurumdur ve ikametle ilgili tüm başvurular e- ikamet sisteminden sağlanır. Kişiler ikamet iznine ilk defa başvuruda bulunabildikleri gibi aynı zamanda ikamet süresi uzatma ya da ikamet geçiş işlemlerini de aynı sistemden yapabilirler. Yapılacak olan bu işlemlerin süreleri ve detayları vardır. Bu konuda hata yapmak istemeyen ve işini garantiye almak isteyen vatandaşlar alanında uzman bir danışmanlık firmasından destek alabilir. Göç idaresi uzmanlarıyla ve deneyimli avukatlarıyla işinde profesyonel olan bir danışmanlık firması sayesinde, e-ikamet randevu kısmından iznin sonuçlanma aşamasına kadar olan tüm süreç başarıyla ilerletilir.

İkamet İzni Başvuruları ve Evrak Toplama Aşaması

İkamet izniyle ilgili ilk adım elbette başvuruda bulunma kısmıdır. Bu kısımda işlem yapılırken ne kadar dikkatli olmak gerekirse, istenen evrakları hazırlamada da o kadar dikkatli olmak gerekir. Çünkü ikamet izniyle ilgili her değerlendirme yetkili makamlar tarafından yapılır ve herhangi bir olumsuzlukta maalesef sonuçlar ağır olabilir. TRA Pasaport bu alanda müşterilerine , evrak toplama ve teslim, sağlık sigortası, ikamet izniyle ilgi gerekli bilgi alanlarında başarılı bir hizmet sunar. Sizler de işinizi uzmanlıkla halletmek ve hataya yer vermemek isterseniz her türlü bilgi ve yardım için TRA Pasaport ile iletişime geçebilirsiniz. İstediğiniz kaliteli hizmet ve kalıcı çözümler TRA Pasaport bünyesinde mevcuttur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81