Uzakdoğu Seyahati Ne Zaman Yapılır?

Uzakdoğu Seyahati Ne Zaman Yapılır?

24 Kasım 2017 Cuma 21:05
Uzakdoğu Seyahati Ne Zaman Yapılır?

Mimarisi, tarihi dokusu ve doğası ile birçok kişide merak uyandıran Uzakdoğu ülkelerinde gezilip görülmeye değer sayısız yer vardır. Ancak planladığınız seyahatten keyif alabilmeniz ve sorun yaşamadan gezebilmeniz için hangi ülkeye ne zaman gidilmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekebilir. Uzakdoğu’da bulunan ülkelerin bir kısmı muson iklimine sahiptir. Bu yüzden günlerce aralıksız yağmur yağdığı dönemler olur. Bu dönemlerde seyahat etmek sizin için bir çileye dönüşmeden önce, aşağıdaki ülkelerin dönemlerindeki ipuçlarına göz atabilirsiniz!



Singapur

Yıl genelinde fazlaca yağışın görüldüğü ülkede aşırı ıslanmadan gezip, tatilinizden keyif almak isterseniz, Ekim- Kasım ile Nisan-Mayıs aylarında seyahat etmeyi tercih etmelisiniz. Doğru zamanda Singapur’u keşfe çıkarak zevk alacağınız bir tatil geçirebilirsiniz. Singapur’a gitmişken Tayland ve Hong Kong’u da görebileceğiniz birçok Uzakdoğu turu bulunmaktadır. seçiminizi yapıp hemen bir tura katılabilirsiniz!

Açıklama: ../Downloads/singapore-1896774_640.jpg



Vietnam

Uzakdoğu’nun farklı kültürleri, saray çöküntüleri, tapınakları, pegodaları ve mezarlarını keşfetmek için ideal bir ülke olan Vietnam, tropikal iklime sahip olduğundan ötürü bölgeye bağlı olarak hava koşullarında değişiklik göstermektedir. Mesela ülkenin Güney kısmı Aralık-Mayıs aylarında kurak bir iklime sahipken, Mayıs-Kasım arasında ise yağış görülmektedir. Kuzey kısmı ise Mart ayına kadar kış mevsimi etkisine sahipken, Mart ayından itibaren Ağustos’a kadar hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselebilmektedir. Dolayısıyla değişken iklime sahip olan ülkenin hangi bölgesine gidecekseniz, planladığınız tatil tarihini bölgenin iklim özelliklerini göze alarak gözden geçirmeniz gereklidir.



Kamboçya

Açıklama: ../Downloads/angkor-2226036_640.jpg

Ziyaretçini sıcak kanlı tavrıyla karşılayan yerel halkı, bozulmayan doğası, tapınakları ve daha birçok özelliğiyle görülemeye değer bir ülke olan Kamboçya, Mayıs ile Kasım aylarında yağışlı bir iklime sahiptir. Ülkeyi kurak bir dönemde keşfetmek isterseniz Kasım ayından itibaren Nisan ayına kadar olan dönemde tatiliniz planlayabilirsiniz.



Endonezya

Küçük-büyük birçok adadan meydana gelen Endonezya yılın genelinde yağış almaktadır. Ülkeye seyahat etmek isteyenler için Nisan ile Eylül aylarının en doğru zaman dilimi olduğu belirtilmektedir.




Malezya

Petronas Kuleleri ile dünyaya nam salmış olan Malezya, Temmuz ayı sonundan başlayarak Kasım ayına kadar olan dönemde en iyi iklim koşullarına sahiptir. Bu nedenle Malezya ziyaretçileri bu aylar arasında seyahat edebilir, ülkeyi keyifli şekilde keşfedebilir.



Hong Kong

Açıklama: ../Downloads/hong-kong-2438633_640.jpg

Muson ikliminin etkisinde olan bölgeyi yılın her döneminde gezmek biraz zorlayıcı olabilir. Dolayısıyla ülkeyi kurak bir iklimde gezebilmek için Ekim ile Aralık ayları arasında seyahat etmek tercih edilebilinir.



Çin

Geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Çin hükümetinde bölgelere göre iklim koşullarında farklılıklar görülebilmektedir. Ülkenin iç kısımları çoğunlukla kurak geçerken, kıyılarında ise nem fazlaca hissedilmektedir. En fazla ziyaret edilen şehirlerinden Pekin ile Şanghay’a seyahat etmek isterseniz, sonbahar ile ilkbahar dönemi sizler için ideal bir seçim olacaktır.



Tayland

Vizesiz seyahate olanak tanıyan Tayland hükümeti yalnızca Aralık ile Şubat ayı dönemlerinde kurak bir iklime sahip olmaktadır. yılın geri kalan döneminde muson yağışlarına maruz kalan ülkede seyahat etmek oldukça güç bir hal alabilmektedir. Dolayısıyla Tayland’a gezi planlıyor iseniz, kurak dönemini göze alarak planlamanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Tüm yurtdışı turları ile dünyayı keşfetmeye uygun fiyatlarla başlayabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 25.11.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81