Bayramda yabancı turist gelmeyecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu gördüklerini söyleyerek, “Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu

Bayramda yabancı turist gelmeyecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu gördüklerini söyleyerek, “Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu

16 Haziran 2016 Perşembe 22:26
Bayramda yabancı  turist gelmeyecek!
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu gördüklerini söyleyerek, “Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artışla 4 milyonu geçti. Biz öyle ümit ediyoruz ki, bu bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte erken rezervasyon sayımız 4 milyon 300 bini bulacak ve inşallah geçecek. Geçen yıla göre iç turizmde erken rezervasyonda yüzde 30'luk bir artış var” dedi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Fakat sektörün içinde olanlar bakanla aynı düşünmüyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Numan Olcar, “Turizm sektörü ile ilgili doğru bilinen yanlışlar” başlılıklı yazısında şöyle diyor:  “Haber kanalları yıkılıyor, neymiş; Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış, turizmciler de rahat bir nefes almış. Sanırsın ki gökten zembille turistler indi, memleket kurtuldu, ortam refaha kavuştu. Önce şu soruyu yanıtlayalım; Hangi turizmciler? Nispeten oteller ve yurtiçi, yurtdışı tur satan şirketler! Bizim neye ihtiyacımız var? Dövize, bunun için de yabancı turiste! Bayram tatili 9 güne çıktı diye ülkemize daha fazla yabancı turist gelmeyecek, tam tersine yurdum insanının yurtdışı turlarına talebi artacağı için üstüne döviz gidecek!

BİR AVUÇ ŞİRKET KAZANACAK
O halde neye seviniyoruz? Bir avuç yurtiçi ve yurtdışı tur satan şirketin para kazanacak olmasına! Öyle bir hava yaratılıyor ki 9 günlük bayram tatili sayesinde tüm sezon kurtulacak, hayat normale dönecek, her şey tozpembe olacak. Yurtiçi ve yurtdışı tur satan arkadaşlarımızın işinde gözümüz yok, işlerini yapsınlar ve para kazansınlar, ama kamuoyunu uyarmakta yarar var. Bu şirketler yerli turiste hitap eder, yurtdışından turist getirmezler! Kısacası memlekete dövizi ve yabancı turisti getiren, otelleri en az 120 gün boyunca dolduran, çok ihtiyacımız olan yıllık 35 milyar USD civarındaki dövizi getirenler hala kan ağlıyor!  İşin özü bundan ibarettir!”
Son Güncelleme: 16.06.2016 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81