'Yeni bir bahar başlayacak'

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Atay Uslu, Anayasa değişikliği ile ilgili bilgi verdi.

'Yeni bir bahar başlayacak'

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Atay Uslu, Anayasa değişikliği ile ilgili bilgi verdi.

05 Ocak 2017 Perşembe 00:21
'Yeni bir bahar başlayacak'
Anayasa değişikliğinin, TBMM Genel Kurulunda 9 Ocak'tan itibaren görüşülmeye başlanacağını söyleyen Uslu, "Meclis görüşme, müzakere ve oylamalarını Ocak sonuna tamamlamayı planlanıyoruz. 330 milletvekilinin kabulü ile halk oylaması süreci başlayacak.  Bu durumda Nisan ayının başında yada ortalarında Halkoyu yapılacak. İnşallah Milletimizin Baharda vereceği karar ile tarihimizde yeni bir bahar başlayacak" dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DOĞRU SİSTEM
Türkiye'de sistem değişikliğine gidilmesi gerektiği, mevcut sistemin çalışmadığı hususunun herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu ifade eden Uslu, "Cumhurbaşkanı'da, Meclis'te seçimin yenilenmesine karar verebiliyor. Ancak kararı kim verirse versin, yürütme organı da, yasama organı da karardan etkileniyor.  Giyotinde hem Cumhurbaşkanı'nın hem de milletvekillerinin kafası var. İpi kim çekerse çeksin hem Cumhurbaşkanı'nın hem de meclisin görev süresi sona eriyor. Giyotinde iki kafanın olması, denge ve uzlaşma demektir. Eşzamanlı seçim ve seçim kararı kim tarafından alınırsa alınsın iki erki etkilemesi, Yasama ve Yürütmenin dengelenmesi ve uzlaşarak çalışması demektir.  Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin iki dönem ile sınırlandırılması da önemli bir düzenlemedir. Bu Anayasa değişikliği ile Yargıda sivilleşme, Hâkimler Savcılar Kurulu'nda yeniden yapılanma, Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması, Milletvekili seçilebilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesi hususları düzenlenmekte. "
EVET, KARARI İLE ADIMLARIMIZ HIZLANACAK
Atay Uslu yeni sistem ile Türkiye'nin istikrarı yakalayacağını, sıçrama yaşayacağını, sorunlara değil hedeflere odaklanacağını ifade edecek, "TBMM'nden 330'un üzerinde kabul ile geçireceğimiz bu sisteme inanıyoruz milletimiz EVET diyecek. Yürütmeyi de, yasamayı da milletin seçtiği yeni sistem sayesinde Büyük Türkiye yolunda daha hızlı adımlarla ilerleyeceğiz."
Son Güncelleme: 05.01.2017 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81