'Hükümeti değil, devleti temsil edin'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, sosyal medya hesapları üzerinden referandum ile ilgili evet oyu kullanacağını açıklayan devlet memurlarına seslendi.

'Hükümeti değil, devleti temsil edin'

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, sosyal medya hesapları üzerinden referandum ile ilgili evet oyu kullanacağını açıklayan devlet memurlarına seslendi.

01 Şubat 2017 Çarşamba 20:06
'Hükümeti değil,  devleti temsil edin'
Takavut, "Devleti temsil edin, hükümeti değil" dedi. Referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıklayan Saadet Partisi ile ortak çalışma yapıp yapmayacakları ile ilgili de konuşan Takavut, "Saadet Partisi ile dirsek temasımız olur" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İlçe Başkanı Ali Takavut, ülke gündeminin yanı sıra Alanya ile ilgili de konuştu. TUİK'in 206 yılı adrese dayalı resmi kayıtlarını açıkladığını belirten Takavut, "Buna göre Alanya'mızın nüfusu 294 bin 558. Baktığımız zaman Türkiye'de Alanya 22 tane ili geride bırakmış. Artık Alanya il olmayı çoktan hak etmiş. Buradan çağrı yapıyoruz. Lütfen siyasiler Alanya'nın il olma konusunu siyasi malzeme olarak kullanmasınlar. Biran önce ellerinde ki yetkileri kullanarak Alanya'ya yeni plakasını versinler" dedi.
'ÜLKENİN SORUNU BAŞKANLIK SİSTEMİ DEĞİL'
Açıklamasına devam eden Takavut şunları söyledi: "Ficht Türkiye'nin notunu düşürerek Türkiye'ye yatırım yapılamaz kararını tescilledi. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyenler artık ülkeye kolay kolay gelmeyecekleri gibi Türkiye'ye içerisinde bulunan ve yatırım yapmak isteyen kişilerde bu durumda yavaş yavaş ülkeyi terk edecek anlamına geliyor bu. Yani böyle bir çağrı yapıyor Fitch. Ekonomik veriler çok kötü. İşsizlik hat safhada. Terörizm almış başını gidiyor dur diyen yok. Ama bir başkanlık sistemidir ülkede sürekli konuşuluyor. Ülkenin ilk sorunu ekonomi, işsizlik ve terördür.
'CHP OLARAK DESTEK VERİYORUZ'
Geçen gün ALKÜ Rektörümüzü ziyaret etmiştik. Kendisi bize Alanya'nın batısına da bir devlet hastanesi yapılacağından bahsetti. Alanya'nın batısında bir devlet hastanesinin kurulmasında Alanya için çok büyük yarar var. Çünkü Alanya coğrafi olarak çok geniş bir zemine oturmuş. Bizde destek veriyoruz.
'OTOBÜSLER KİMLERE SATILIYOR?'
Gündemde olan bir diğer konu ise Halk otobüsleri ve sahillerde ki büfeler. Arkadaşlar halk otobüsüyle ilgili sıkıntıları geçtiğimiz yıllarda Alanya çok yaşadı. Şimdi halk otobüslerinin el değiştirdiğini duyuyoruz. Ne derece doğru onu da bilmiyorum. Eğer doğruysa neden değişiyor?, kimlere veriliyor? bununla ilgili araştırma yapılıyor mu? Yoksa parası olup da parayı basıp satın mı alıyorlar. Bu konu ile ilgili yetkilileri uyarıyorum. bu konu Alanya için çok önemlidir. Çünkü Alanya bir turizm kentidir.
'BÜFELER ALTİD'E VERİLSİN'
Ayrıca bilindiği üzere sahillerde büfe olayları var. Bunlar birer rant merkezi haline gelmiş. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ve onlara verilen büfelerin ihaleleri yapıldı ve bu ihalelere kimlerin girdiği belli değildi. İhalelerde 15 bin TL'lik büfeye 200 bin TL verip aldılar sonra da iptal ettiler. Şuanda da kimlerin kullandığı belli değil. Aldığımız duyumlara göre Alanya Kaymakamlığı'na verildiği söyleniyor. Kaymakamlığında nasıl dağıtacağını bilmiyoruz. Bizim CHP olarak önerimiz bilindiği gibi Alanya'da ALTİD var. Çok güçlü ve saygın bir dernek. ALTİD daha önce bu büfelerin her şeyini yaparken hiç bir sorun yok. Bu büfelerin tekrar ALTİD'e verilmesi ve hem güvenlik sorununun kontrol altına alınması Alanya turizmine kazanç sağlayacaktır.
'BU KONUDA HASSAS OLUN'
Basından izlediğimiz kadarıyla artık Kaymakamlar, Hakimler, Savcılar, Rektörlerin hepsi birer evetçi olmuşlar ve çıkıp evet kampanyası yapıyorlar. Bu kişiler birer devleti temsil eden kişilerdir. Hükümeti değil. Ama siz çıkıp evet oylaması diye çıkış yapıyorsanız ve halk arasında böyle bir imaj uyandırıyorsanız bu olmuyor. Bu konuda hassasiyet gösterirler diye düşünüyorum.
'DİRSEK TEMASI KURARIZ'
Referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıklayan Saadet Partisi ile ortak çalışma yapıp yapmayacakları ile ilgili soruya da cevap veren Takavut, "Biz sivil toplum kuruşları ve sendikalar bir platform oluşturuyorlar. Bizde CHP olarak bu platformlara destek veriyoruz. Saadet Partisi ile elbette ki dirsek temasımız olur ama doğrudan doğruya tek bir bayrak altında çalışma olmaz. Onlarında kendilerine göre anlatış tarzı var. Bizimde bir anlayış tarzımız var. Ama hedef olarak varacağımız nokta aynı olduğu için çalışmalar yapacağız. Buradan tüm Alanyalı hemşerilerimize çağrı yapıyorum. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, oyunuzu yine ileride bağlı olduğunuz siyasi partiye verebilirsiniz ama bu bir siyasi parti oylaması değil, ülkenin geleceğinin oylaması olduğu için sizlerin hepinizi hayır demeye ve hayır oyu kullanmaya çağırıyorum" - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 01.02.2017 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81