Vücuttan nikotini temizleyen besinler

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu bilimsel olarak netleşti artık. Sigarayı bıraksanız bile vücutta kalan nikotinden kurtulmak için besinlerin gücünden yararlan

Vücuttan nikotini temizleyen besinler

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu bilimsel olarak netleşti artık. Sigarayı bıraksanız bile vücutta kalan nikotinden kurtulmak için besinlerin gücünden yararlan

23 Mayıs 2021 Pazar 18:35
Vücuttan nikotini temizleyen besinler

Vücuttaki nikotini temizleyen besinler nelerdir? Hangi besinler sigaranın zararlı etkilerini yok eder? Sigaranın zararlarından kurtulmak için tüm bu soruların cevabını sizler için hazırladık. Bu besinlerle sigaranın tüm zararlı etkilerinden kurtulacaksınız.

Yapılan tüm bilimsel araştırmalarla kanıtlanan sigaranın vücuda verdiği zararları öyle fazla ki! Sigaranın zararları yaşam kalitenizi düşürecek çok büyük etkilere sahiptir. Ölüm oranları sigaraya bağlı olarak giderek artmakta. Ölüme kadar götüren zararlarının haddi hesabı yok.

Sigara insanlarda hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak bağımlılık yapıyor. Sigara insanlarda ki bu bağımlılık bırakma konusunda oldukça zorluyor. Öyle ki sigaranın bağımlılık yapma gücü kokainden 5 kat daha yüksek. Sigarayı bırakmak bu bağlılık sebebiyle oldukça zor. Sigarayı bırakmak için bir çok alternatif yollar deneyenler için en doğal yollardan biri olan besinlerin süper gücünden faydalanmalısınız.

Sigarayı bırakma süreci kişileri oldukça zorlasa da bu süreçte besinlerin gücü devreye giriyor. Bu besinler vücuttan nikotini atarak ciğerlerinizin temizlenmesini sağlayacak değerli besinlerdir. Bu besinleri sigarayı bırakma sürecinde beslenme listenizden eksik etmemelisiniz.

Sigarayı bırakma sürecinde çoğu insan alternatif tıbba başvuruyor. Alternatif tıp her ne kadar sigara bırakma sürecine katkı sağlasa da süper besinlerden de faydalanılmalı. Öyle ki süper besin olarak adlandırılan bazı besinler, düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki nikotini atarak ciğerlerin temizlenmesini sağlıyor. Peki ciğerleri temizleyen besinler hangileri?

SİGARANIN ZARARLARI

- Sigara cildin sağlıklı görünümünü bozuyor, soluk ve sağlıksız görünmeye neden oluyor.

- Sigara içenlerde dişler beyazlığını kaybediyor ve sararıyor. Dişeti hastalıklarının ortaya çıkmasına neden oluyor ve var olan dişeti hastalıklarının daha da kötüleşmesine yol açıyor.

- Sigara tat ve koku alma duyusunu azaltıyor. Dudak ve ağız içi kanser görülme sıklığını arttırıyor.

- Sigara içen kişiler çevrelerine kötü bir koku yayıyor. Bu koku özellikle sigara içmeyen kişiler için çok rahatsız edici.

- Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin yapısının bozulması, seste kalınlaşma ve gırtlak kanserine yol açıyor.

- Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi, damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkıyor.

- Beyinde felç, ileri yaşta bunama ve Alzheimer riski artıyor. Her nefeste yaklaşık 50 bin hücrenin ölümüne sebep oluyor.

- Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana geliyor.

- Akciğerlerde kansere yakalanma, bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana geliyor. Bunlar arasında özellikle KOAH hastalığının ana nedeni.

- Mide ve yemek borusunda kanama, ülser ve kanser oluşumunu arttırıyor.

- Pankreas kanseri riski artıyor.

- Kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve erken doğum, düşük tartılı doğum, erken menopoz, rahim ağzı kanseri -gibi tehlikeler oluşturuyor.

- İktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği ve kalıtımsal bozukluklara zemin hazırlıyor.

- Mesane kanserine neden oluyor.

- Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülüyor.

- Kemik erimesine sebep oluyor.

- Kol ve bacak damarlarında tıkanıklıklar oluşturuyor.

- Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine kadar varan Burger hastalığı gibi sorunların oluşmasına neden oluyor.

- Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalmaya neden oluyor.

- Sigara içenlerde solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülüyor ve iyileşmesi daha uzun zaman alıyor.

- Sigara ilaçların etkisini azaltabiliyor


1

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/gallery/219220_254795.gif

Sigara içtiğiniz zaman 6 saat sonra vücut sistemlerde biriken nikotini dışarı atmaya başlar. Vücut nikotini filtrelemeye dikkat eder.



2

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/gallery/219220_254796.jpg

Ama bazen vücut iyi çalışmaz yanı görevini başarıyla tamamlamaz ve nikotinin bir kısmı vücudumuzda kalır. Nikotinin tamamını vücuttan atmak için bunları deneyebilirsiniz...



3

Isırgan Otu

Demir bakımından zengin ve bağışıklık sistemi için iyidir.



4

Kivi

Sigara içtiğinizde vücudunuzda bulunan A,C ve E vitamin miktarları azalır, bunu yükseltmek için bol bol kivi tüketin.


5

Çam Yaprağı Çayı

Ağız ve boğazdaki enfeksiyonları yok ettiği kanıtlanmıştır. Ayrıca akciğer sağlığımız için oldukça iyidir.



6

Kara Lahana

Turpgiller ailesinden kara lahana, kanser riskini 0'a indirir. C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir. Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı radikalleri ve nikotini dışarı atar.



7

Sebzeler

Çok sebze tüketin. Bu genel anlamda sağlığımız için oldukça iyidir. Patlıcan, salatalık, fasulye ve kereviz gibi sebzeler vücudu nikotinden temizler. Kan hücrelerinizin maksimum seviyede çalışması için oksijene ihtiyaç vardır. Bunun için sık sık derin nefes alın.



8

Su

Vücudunuzu baştan aşağı yenileyen efsane bir içecek olan suyu içmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuzda bulunan toksinlerin içindeki nikotini dışarı atar.



9

Nar

Narın içerisinde bulunan polifenol ve antosiyanin adlı maddeleri E vitamininden 20 kat daha fazla güçlüdür ve bu maddelerin antioksidan özellikleri damarlarda meydana gelen plak artışını ve daralmayı önler. Ayrıca nar bir nevi doğal antibiyotik görevi gördüğünden dolayı kalp ve damarlarda bulunan zararlı maddeleri temizler, mikropları öldürür. Her gün sıkılmış bir bardak nar suyu kalp ve damarlara iyi gelir.



10

Ispanak

Ispanak tüketmeniz vücudunuza folik asit katacaktır,folik asit tütün tadını bozup sigara içme isteğini azaltır.



11

Portakal

C vitamini bakımından çok zengindir. Ve bir çok sigara tiryakisi C vitamini eksikliği ile karşı karşıyadır.



12

Brokoli

B5 ve C vitaminlerini almak için brokoli tüketin, brokoli ayrıca karaciğerin iyileşmesinde rol oynar.



13

Havuç Suyu

Vücudunuza A,B,C ve K vitaminlerini vererek nikotinin dışarı atılmasını sağlar.


14

Zencefil

Akciğerlerin temizlenmesine olanak sağlar ve sigara içme isteğini azaltır.


15

Zerdeçal

Antioksidan olarak faaliyet gösteren zerdeçal, tam bir karaciğer dostudur. Hatta temel bir gıda maddesi olan zerdeçal sayesinde Hindistan'da kanserin neredeyse hiç görülmediği biliniyor. Bu besinlerden faydalanarak nikotinin zararları biraz da olsa azaltılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81