Akciğer sağlığınızı düşünüyorsanız bu besinleri tüketin

Birçok toksin madde bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde ciğerlerimize doluyor. Zamanla bu toksinler akciğerde kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden oluyor. Akciğeri toksinlerden temizlemenin yolu ise besinlerden geçer. Sizin için akciğeri temizleyen besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

Akciğer sağlığınızı düşünüyorsanız bu besinleri tüketin

Birçok toksin madde bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde ciğerlerimize doluyor. Zamanla bu toksinler akciğerde kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden oluyor. Akciğeri toksinlerden temizlemenin yolu ise besinlerden geçer. Sizin için akciğeri temizleyen besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

04 Mayıs 2020 Pazartesi 21:23
Akciğer sağlığınızı düşünüyorsanız bu besinleri tüketin

Akciğerleri toksinlerden arındırmak için doğanın bize sunduğu birbirinden lezzetli ve faydalı olan besinlerden faydalanabiliriz. Birbirinden farklı faydaları bulunan bu besinler aynı zamanda çeşitli hastalıklardan da korunmanızı sağlar. İşte akciğeri korumak için tüketilmesi gereken besinler…

AKCİĞERİ TOKSİNLERDEN ARINDIRAN BESİNLER

Zencefil – Zerdeçal: Anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) etki gösteren bu baharatlar toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırılmasını ve ciğerlerin temizlenmesini sağlıyor.

Sarımsak: Antibiyotik özelliğe sahip olan sarımsak akciğerlerin tam kapasite çalışmasını sağlar ve içerisinde bulunan birçok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruma sağlar.

Kekik: İçeriğinde bulunan uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu engeller.

Siyah havuç: Öksürüğün giderilmesini sağlayarak balgam söktürücü rol oynamaktadır. İçeriğinde bulunan vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlar arasında yer alır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

Üzüm çekirdeği: İçeriğindeki resveratrol maddesi serbest radikallerle savaşarak ciğerlerin korunmasını sağlar. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketmek gerekir.

Kereviz: Kanserojen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucu etkisi bulunur.

Keçiboynuzu: Akciğerin toksinlerden arınmasını sağlayarak detoks etki sağlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81