Kongre için 34 ülkeden Alanya’ya geldiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) 3. Uluslararası Gıda ve Tarım Ekonomisi (ECONAGRO) ve 4. Uluslararası Akdeniz Bilim ve Mühendislik Kongreleri (IMSEC) başladı.

Kongre için 34 ülkeden Alanya’ya geldiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) 3. Uluslararası Gıda ve Tarım Ekonomisi (ECONAGRO) ve 4. Uluslararası Akdeniz Bilim ve Mühendislik Kongreleri (IMSEC) başladı.

25 Nisan 2019 Perşembe 19:49
Kongre için 34 ülkeden Alanya’ya geldiler

3. Uluslararası Gıda ve Tarım Ekonomisi (ECONAGRO) ve 4. Uluslararası Akdeniz Bilim ve Mühendislik Kongreleri (IMSEC) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliliğinde (ALKÜ) başladı. Bu doğrultuda 3. Uluslararası Gıda ve Tarım Ekonomi Kongresi’nin (ECONAGRO) açılışı Sun Star Otel’de gerçekleştirilirken, aynı gün başlayan 4. Uluslararası Akdeniz Bilim ve Mühendislik Kongresi (IMSEC) Lonicera Otel’de gerçekleştirildi. Sun Star Otel’de ALKÜ Ekonomi ve Finans Bölümü tarafından düzenlenen kongreye ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak, Avrupa Tarım ekonomisi Derneği 2011-2014 dönem Başkanı Prof. Dr. Alan Matthews ve İngiltere Edinburgh Üniversitesinden Prof. Dr. Deborah Fahy Bryceson, Genel Sekreter Fatih Özdemir, Alanya Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgâr, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Lonicera Otel’de gerçekleştirilen kongreye ise ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, IMSEC Kongre Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özcanlı, Çukurova Üniversitesi Teknokent Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın ile sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi.
ECONAGRO’ya 4 farklı kıtadan, 26 farklı ülke ve 100’ün üzerinde bildiri ile katılan akademisyen ve araştırmacılar tarım sektöründe, son dönemdeki gelişmeleri tartıştı. Konferansa bu yıl Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, İngiltere, İsveç, İrlanda, İrlanda, Kenya, Kosova, Kosta Rika, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Nijerya, Pakistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, Tunus, Türkiye ve Uruguay’dan katılım gerçekleşti. IMSEC’e, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, İran, Cezayir, Ürdün, Fas ve Sudan gibi ülkelerden 304 civarında akdemiysen katılım sağlarken, kongreye toplamda 41’i poster olmak üzere 385 bildiri kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81