Avcı'dan reçete: Kurban Bayramı da 9 gün olabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da düzenlenen iftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen toplantının bitiminde gazetecilere açıklamalarda bulundu

Avcı'dan reçete: Kurban Bayramı da 9 gün olabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da düzenlenen iftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen toplantının bitiminde gazetecilere açıklamalarda bulundu

26 Haziran 2016 Pazar 20:18
Avcı'dan reçete: Kurban Bayramı da 9 gün olabilir
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da düzenlenen iftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen toplantının bitiminde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avcı, turizmdeki sıkıntının dar bir alana sıkışmaktan kaynaklandığına işaret etti. Antalya’nın turizmin kalbi olduğunu dile getiren Bakan Avcı, turizmde hedef kitleyi çeşitlendirmek ve ürün çeşitliliğini daha yoğun bir biçimde tanıtmak konusunda sektörle fikir birliği içerisinde olduklarını söyleyerek, “Tanıtma stratejilerimizde, bu ürün çeşitliliğini özellikle göz önüne alarak hamlelerimizi yapacağız.” dedi.
Turizmcilerin bazı tedbirlerin önceden açıklanmasının getireceği yararı daha da arttıracağını özellikle vurguladıklarını belirten Avcı, “Ayrıca uçaklara verdiğimiz teşviklerin arttırılmasını olumlu bulduklarını ancak bunun 2017 yılına da taşınması gerektiğini vurguladılar. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntıların dar alan sıkışmasından kaynaklandığını hep birlikte tespit ettik. Dolayısıyla hedef kitlemizi çeşitlendirmek, ürün çeşitliliğimizi bu pazarlarda daha yoğun biçimde tanıtmak konusunda fikir birliği içinde olduğumuzu gördük” diye konuştu.

 YARARI OLABİLİR
Bakan Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin, Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarıldığını hatırlatarak, Kurban Bayramı tatili için de benzer bir düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Bunun iç turizm açısından önemli bir hareketlilik getirdiğine dikkati çeken Avcı “Kurban Bayramı’nın da 9 güne çıkarılabileceği bir takvim görülüyor. Bakanlar Kurulu zannediyorum aynı konuda daha erken bir açıklamayla, okulların açılışı da hemen arkasından olacağı için, bir yarar olabilir. Dolayısıyla da Eylül ayında bir hareketliliği Kurban Bayramı münasebetiyle bekliyoruz.

BU BAYRAM UMDUĞUMUZU ALAMADIK
Ramazan Bayramında ise umduğumuz neticeyi alacağımızı görüyoruz. Turizm işletmecilerimize bu bayramı iyi değerlendirmelerini, fiyat politikalarını ona göre ayarlamalarını ve iç turizmi hareketlendirecek fiyat ayarlamaları yapmalarını da buradan bir kere daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

TEŞVİK İNŞALLAH DAHA DA UZAR
Bakan Avcı şöyle devam etti: “Charter uçaklara verdiğimiz 6 bin dolarlık desteğin yüzde 30 zamlı olarak verilmesi, 150'nin üzerinde olanlara yüzde 30 zamlı olarak verilmesi, süresinin 31 Mayıs'tan 31 Ağustos'a kadar uzatılması ve inşallah daha da belki uzatmayı konuşuyoruz. Dolayısıyla sadece o ölçekteki turizm firmalarını değil daha küçük ölçekli, orta ölçekli turizm firmalarımıza, taşımacılarımıza, servislerimize ve tabi esnafımıza bunların olumlu bir biçimde yansıması için çalışmalarımız devam ediyor”
Son Güncelleme: 26.06.2016 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81