'Kıyılar işgal altında'

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, bu haftaki 'Kıyılar otellerin işgali altında' başlıklı yazısında, turistik bölgelerdeki kıyı işgallerini kaleme aldı.

'Kıyılar işgal altında'

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, bu haftaki 'Kıyılar otellerin işgali altında' başlıklı yazısında, turistik bölgelerdeki kıyı işgallerini kaleme aldı.

26 Haziran 2016 Pazar 20:20
'Kıyılar işgal altında'
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, bu haftaki 'Kıyılar otellerin işgali altında' başlıklı yazısında, turistik bölgelerdeki kıyı işgallerini kaleme aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın otelleri belgelendirme dışında yetkisinin olmadığını belirten Şimşek, ''Kıyıların oteller tarafından işgal edilmesinin bir numaralı sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.'' ifadelerini kullandı. Yaz sezonuyla birlikte tartışılan, yasal düzenlemeler olmasına rağmen bir türlü engel olunamayan kronik kıyıların oteller tarafından işgal edilme sorunu yaşanıyor. ''Beş yıldızlı oteller kanunları hiçe sayarak, işgal ettiği kıyı ve denizler sebebiyle kendilerine kesilen cezaları ödüyor, fakat işgale son vermiyorlar.''diyen Şimşek'in yazısının ilgili kısmını sizlerle paylaşıyoruz: ''Hukuksuzluğun bu şekilde devam etmesi ise diğer turistik tesis sahiplerini de Kıyı Kanunu’nu çiğnemeye teşvik ediyor. Böylece kıyılarımızın işgali her sene artıyor. En fazla işgalin yaşandığı sayfiye şehirlerimizin başında ise Muğla ve özellikle de Bodrum bölgesi geliyor.
Kıyı ve denizleri kendi malı gibi kullanmak üzere işgal edip halkın kullanımının önüne geçen oteller, her sene 100 bin ile 2 milyon TL arasında ecrimisil, yani haksız işgaliye parası ödüyorlar. Ancak ecrimisilden sonra oteller, işgal ettiği yerleri boşaltmayarak kullanmaya devam ettiklerinden, bu sorun her sene katlanarak büyüyor. Oteller ecrimisil cezalarını, devlete işgaliye kirası ödüyormuş gibi düşünerek, işgallerine son vermeyerek buraları kullanmaya devam ediyorlar. Halbuki işgalin tekrarlanması halinde cezaların artırılması ve işgal edilen yerlerin denetlenmesi gerekir. Ama bu yapılmıyor.
Son Güncelleme: 26.06.2016 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81