'Sağlık kalitesini arttıracağız'

Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Sağlık Bakanlığı protokolünü bir kaç gün içinde imzalayacağız. Eğitim Araştırma Hastanesi Alanya'nın sağlık kalitesini yükseltecek" dedi.

'Sağlık kalitesini arttıracağız'

Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Sağlık Bakanlığı protokolünü bir kaç gün içinde imzalayacağız. Eğitim Araştırma Hastanesi Alanya'nın sağlık kalitesini yükseltecek" dedi.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 23:34
'Sağlık kalitesini arttıracağız'
Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Sağlık Bakanlığı protokolünü bir kaç gün içinde imzalayacağız. Eğitim Araştırma Hastanesi Alanya'nın sağlık kalitesini yükseltecek" dedi.
 
Alanya kısa süre içerisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kavuşuyor. ALKÜ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanması beklenen ortak kullanım protokolünün imzalanmasının ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kavuşacak. Sürecin gecikmesi ile ilgili konuşan ALKÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Nisan ayında basın aracılığıyla kamuoyuna hastane ile ilgili müjdeyi vermiş demiştim ki üniversite olarak devlet hastanesini kullanabilmemiz için Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım protokolü imzalamamız gerekiyor. O süreçten beri çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık bakanımız ve sağlık bakanlığı müsteşarlarımız bize oldukça destek verdiler. Sonuçta Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım protokolü yapacak noktaya geldik. Normalde dün saat 14.00'da imzalayacaktık. Ancak sayın valimiz, bir cenazeye katılmak üzere acil Ankara'ya gittiği için, protokolü imzalayamadık. Muhtemelen, perşembe veya cuma günü protokolü imzalayacağımızı düşünüyorum" dedi. 
 
HASTANENİN ADI NE OLACAK
Yeni hastanenin isminin ne olacağı ile ilgili bilgi de veren Pınarbaşı, "Bu protokol imzalandığı zaman, buradaki devlet hastanemizin ismi, Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Bunun üzerine biz hem mevcut devlet hastanesi olsun hem de bitmek üzere olan yeni devlet hastanesi olsun, her iki hastanede de, sağlık bakanlığımızla ortak hastaneleri kullanacağız" diye konuştu.
 
KADRO ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI
Hızlı bir biçimde doktor alımlarına başladıklarını da ifade eden Rektör Pınarbaşı, "Yavaş yavaş hocalarımızı almaya başladık. Bir profesör arkadaşımızı kadromuza kattık. Kendisi ortopedi uzmanı. Bir doçent arkadaşımızı bünyemize kattık. 3 tane de yardımcı doçent arkadaşımız aramıza katıldı. Tabi bu protokol devreye girdikten sonra, hızlı bir şekilde öğretim üyelerimizi almaya devam edeeğiz. Özellikle Alanya'da ihtiyaç olan alanlarda kadromuzu güçlendireceğiz. Örneğin, Kalp-Damar Cerrahisi Alanya'da yapılamıyor. O alanda hocaları mutlaka kadromuza katarak, ihtiyaç olan tüm alanları doldurarak, Alanyamızda sağlık kalitesini yükseltmek istiyoruz" dedi.
 
ŞU ANKİ PERSONEL YERİNDE KALACAK
Eski devlet hastanesi persoelinin görevini sürdüreceğini söyleyen Pınarbaşı, "Bu protokol imzalandığında ortaya çıkan iddialardan biri de eski personelin işinden olacağı şeklindeydi ama kesinlikle böyle birşey yok. Eski hastane tamamen yerinde kalacak. Doktorlar, hemşireler ve tüm personel görevini sürdürecek. Biz sadece onlara destek vereceğiz. Profesörlerimizle, doçentlerimizle, eksik olan alanlarda, yapılamayan ameliyatları yapmış olacağız ve Alanya'daki sağlık hizmetlerini arttıracağız" şeklinde konuştu.
 
ARTIK SEVK SORUNU KALMAYACAK
Hastanenin Alanya'da kaliteyi arttıracağını belirten Pınarbaşı, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin en önemli avantajlarından bir tanesi de Alanya'da eğitim ve araştırma hastanesi olmadığı için vatandaşlarımız, acil durumlarda Antalya'ya sevk ediliyordu. Heyetli sağlık raporları için bile vatandaşımız Antalya'ya gitmek zorunda kalıyordu. Yeni hastane sonrası bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Ağır hastaların burada tedavi edilemeyerek Antalya'ya sevkleri sırasında birçok ölüm yaşanıyordu. Yeni hastane sonrası inşallah artık sevk yollarında ölümler de yaşanmayacak" dedi.  
 
ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLAYACAĞIZ
Alanya için göreve hemen başlayacaklarını söyleyen Rektör Pınarbaşı, "Protokol imzalanır imzalanmaz, yeni hastanenin devrini beklemeden çalışmalara başlayacağız. Biz, hocalarımızla eski devlet hastanesinde çalışmalara hızlı bir şekilde start vereceğiz. Ama tabi ki asıl büyük değişim, yeni büyük hastahaneye geçtikten sonra başlayacak. Daha çok katkı sunacağız ve Alanyamızın sağlık kalitesini en üst seviyeye çıkaracağız" diyerek sözlerini noktaladı. Berker Pakna
 
Son Güncelleme: 29.08.2016 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81