Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı

Alanya’da, ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘Uyuşturucu temin etmek’ suçlarından yargılanan 12 sanıktan 6’si beraat ederken 6 sanığa ise, toplam 128 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı

Alanya’da, ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘Uyuşturucu temin etmek’ suçlarından yargılanan 12 sanıktan 6’si beraat ederken 6 sanığa ise, toplam 128 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

09 Şubat 2018 Cuma 22:22
Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin 1 yıldır sürdürdükleri teknik ve fiziki takibin sonucunda 5 Kasım 2016 yılında Alanya merkezli olarak tespit edilen ve Adana, Mersin ile Antalya’da da adresleri bulunan bir uyuşturucu çetesine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 3’ü kadın olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin Adana, Mersin, Antalya ve Alanya’da baskın düzenledikleri şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu satışında kullanılan 3 adet hassas terazi, eroin içiminde kullanılan enjektör ve çeşitli aletlerle 500 gram içime hazır eroin ve yüklü miktarda esrar ile kenevir tohumu ele geçirdi. Operasyon sonucu Rus uyruklu kadın Viktoria G., Türkmenistan uyruklu kadın Merdan M., Mustafa B., Burak. M. A. ile eşi Hümerya A., Mansur A., Cemal T., Murat K., Caner Ö. Bülent Y., Uğur H. Serhat S.  gözaltına alındı.  Alanya Jandarma Komutanlığı’nda tamamlanan işlemlerinin ardından Alanya Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler,  ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ ve ‘Uyuşturucu temin etmek’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir süre sonra Victoria G., Mustafa B., Bülent Y., Uğur H. ve Sehat S.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 
Alanya’da ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek’ suçlarından Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Victoria G., ile Mustafa B., tutuklu sanıklardan Burak. M. A., Hümerya A., Mansur A., Merdan M., Cemal T., Murat K., Caner Ö., yine tutuksuz yargılanan Bülent Y., Uğur H. ve Sehat S.’nin ise avukatları katıldı. 
6 SANIK HAPİS VE PARA CEZASINA ÇAPTIRILDI 

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 12'nci duruşmasında Mahkeme heyeti; ‘Uyuşturucu madde satmak’ suçundan tutuklu sanıklar Burak. M. A.’yı 28 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 46 bin 860 TL para cezasına, Hümerya A.’yı 25 yıl 5 ay 7 gün hapis ve 18 bin 740 TL para cezasına, Mansur A.’yı, 28 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 22 bin 500 TL para cezasına,  Merdan M.’yi  15 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 12 bin 500 TL para cezasına, Cemal T.’yi 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin TL para cezasına, Murat K.’yı 18 yıl 9 ay hapis ve 18 bin 740 TL para cezasına çaptırdı.  
9 SANIK BERAAT ETTİ 
Heyet, tutuksuz yargılanan Victoria G., Bülent Y., Mustafa B., Uğur H., ve Serhat S.,'nin  ise suçları sabit olmadığından beratına karar verdi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81