Türkiye sandık başındaydı

12. Cumhurbaşkanlığı için adaylar Erdoğan, İhsanoğlu, Demirtaş ve 11. Cumhurbaşkanı Gül ile siyasi parti liderleri sandık başına gitti. Adaylar son mesajlarını oylarını kullandıktan sonra sandık başında verdiler.

Türkiye sandık başındaydı

12. Cumhurbaşkanlığı için adaylar Erdoğan, İhsanoğlu, Demirtaş ve 11. Cumhurbaşkanı Gül ile siyasi parti liderleri sandık başına gitti. Adaylar son mesajlarını oylarını kullandıktan sonra sandık başında verdiler.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 05:16
Türkiye sandık başındaydı
‘Yolunuz açık olsun’
 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi için Çankaya İlkokul’unda oyunu kullandı. 1153 numaralı sandıkta oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gül, “TBMM’nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olarak ve Cumhurbaşkanı sıfatımla son kez eşimle birlikte oyumuzu kullandık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. 7 sene önce Cumhurbaşkanlığı seçilme sürecinde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olunca o zaman bir Anayasa değişikliği yapma mecburiyetini hissetmiştik. Artık bundan sonra Cumhurbaşkanı artık halkoyu ile seçilsin kararına varmıştık. Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum”  dedi. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül’e taksiciler de ‘Yolunuz açık olsun’ dediler.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde oyunu kullanacağı 1137 nolu sandığın bulunduğu Karşıyaka Mahallesi'ndeki Şahin Sevin İlkokulu'na gelmedi. 
 
‘Hükümetle el ele 2023’e’
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar Saffet Çebi İlkokulu’nda kullandı. Eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, kızı Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak ile birlikte okula gelen Başbakan Erdoğan, 3245 nolu sandıkta oyunu kullandı. Erdoğan, “10 Ağustos siyaset tarihimiz açısından önemli bir gün. Milletimiz ilk kez aracısız olarak kendi cumhurbaşkanını seçiyor, bu bakımdan çok önemi. Gerçekten sakin diyebileceğim ama coşkulu heyecanlı bir süreç geçirdik. Bu süreç içerisinde de inanıyorum ki milletim birçok şeyleri değerlendirme fırsatı buldu. Çünkü Türk demokrasisi için ülkemizin her alanda geleceği için önemli bir kararı bugün verecek. Bu karar seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümetin el ele vererek Türkiyemizi 2023 hedeflerine taşıması bakımından önem arz ediyor” dedi. 
 
 
İhsanoğlu ‘1. turda kazanırız’ demişti
 
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, oyunu Sarıyer Yeniköy İlkokulu 1592 nolu sandıkta kulandı. İhsanoğlu, “Burada seçim ile siyaset ile ilgili bir şey söylemeyeceğiz. 30 gün kafi değildi. Kampanya eşitsiz şartlarda, orantısız güçler arasında yürütüldü ama biz milletimizin sağduyusundan eminiz. Temennimiz seçimin suhulette, dürüstlük, tarafsızlık içinde götürülmesidir. Biz Türkiye’de ilk defa bir cumhurbaşkanı seçimi halkın oyları ile yapılıyor, bunun nezih şekilde bütün dünyaya karşı açık şeklide yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde Türkiye demokrasi krizi yaşayacaktır” dedi. “Sizce seçim ikinci tura kalır mı” sorusuna ise İhsanoğlu, “Benim temennim ve tahminin bunu birinci turda rahatlıkla kazanacağımız yönünde” diyerek yanıt verdi. 
 
‘Demokrasi tarihine yazılacak’
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar Mahallesi Arjantin İlköğretim Okulu'nda 4121 nolu sandıkta, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla oyunu kullandı. Sabah saat 11.15 sıralarında eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İlk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın tercihlerine elbette saygı duyacağız. Seçime gidip, sandık başına gidip oyunu kullanan tüm yurttaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte biz CHP olarak demokrasi tarihimize çok önemli bir katkıda bulunduk. İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye'nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir” diyerek seçimin eşitsiz koşullarda geçtiğini söyledi. 
 
 
‘Cumhuriyet tarihinin 
çok önemli bir günü’
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli, oyunu Anıttepe Ortaokulu'ndaki 1293 numaralı sandıkta kulandı. Bahçeli oyunun kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Siyasi hayatimizin ve Cumhuriyet tarihimizin çok önemli bir gününde bulunuyoruz. İlk defa Cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından seçilecektir. Onun için yüksek bir katılımla seçimin gerçekleşmesi devletimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
 
 
‘Yeni bir dönem başlıyor’
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, oyunu Beştepe'deki Sofuoğlu İlkokulu'nda eşi Münevver Arınç ile gelerek 3069 numaralı sandığın bulunduğu salonda oylarını kullandı. Arınç, “ Cumhurbaşkanının halkın doğrudan seçmesiyle de siyaset tarihimizde, demokrasi tarihimizde yeni önemli bir dönem başlıyor. Bu dönemde daha güçlü bir cumhurbaşkanı halkın yüzde 50’den daha fazlasının oyunu almış bir cumhurbaşkanı, hükümetle uyum içerisinde çalışabilecek, ülkeyi önündeki hedeflere götürecek cumhurbaşkanı seçimi de yapıyoruz” dedi. 
 
 

Son Güncelleme: 11.08.2014 05:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81