Sulama Birliği: Susuzluğun nedeni kuraklık

Alanya Sulama Birliği Başkanlığı, Gazetemizde önceki gün 'Oba'da üretici susuzluk çekiyor' başlığıyla girmiş olduğumuz haberde açıklama yapan üretici Kerim Müftüler'in yapmış olduğu açıklamalara yazılı olarak cevap verdi.

Sulama Birliği: Susuzluğun nedeni kuraklık

Alanya Sulama Birliği Başkanlığı, Gazetemizde önceki gün 'Oba'da üretici susuzluk çekiyor' başlığıyla girmiş olduğumuz haberde açıklama yapan üretici Kerim Müftüler'in yapmış olduğu açıklamalara yazılı olarak cevap verdi.

11 Ağustos 2016 Perşembe 00:42
Sulama Birliği: Susuzluğun nedeni kuraklık
Alanya Sulama Birliği Başkanlığı, Gazetemizde önceki gün 'Oba'da üretici susuzluk çekiyor' başlığıyla girmiş olduğumuz haberde açıklama yapan üretici Kerim Müftüler'in yapmış olduğu açıklamalara yazılı olarak cevap verdi. Sulama Birliği'nden gönderilen açıklamada, "Oba Çayına akan sular Birliğimize ait Sulama Suyu Kanalından beslenmektedir. Yazın çok sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle bahçelerden sızan sular ile beslenen Oba çayına fazla su sızmadığı için ve kuraklık nedeniyle çayın su seviyesinde azalma olmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Gazetemizde önceki gün 'Oba'da üretici susuzluk çekiyor' başlığıyla girmiş olduğumuz haberde açıklama yapan üretici Kerim Müftüler'in yapmış olduğu açıklamalara, Alanya Sulama Birliği Başkanlığı'ndan cevap geldi. Gelen yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Alanya Sulama Birliği Mükellefi Kerim Müftüler Oba çayında suyun kuruduğunu, bahçesini sulayamadığını ve sadece 4 sulama suyu motorunun Alanya Sulama Birliğine kayıtlı olduğunu, gerisinin kayıt dışı olduğunu iddia etmektedir. İlgili Bölgede Oba Çayına akan sular Birliğimize ait Sulama Suyu Kanalından beslenmektedir. Yazın çok sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle bahçelerden sızan sular ile beslenen Oba çayına fazla su sızmadığı için ve kuraklık nedeniyle çayın su seviyesinde azalma olmaktadır. Birliğimiz o bölgede sulama suyundan sulanan bahçelere su vermemesi durumunda yazın Oba çayı tamamen kuruyacaktır. Birliğimiz kayıtlarında Oba çayından sulama yapan 4 sulama suyu motoru değil 60’a yakın kişi kayıtlı bulunmaktadır.

'TÜM İMKANLARIMIZ İLE GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ'
Oba çayına kayıtlı mükelleflerimiz birliğimiz ile ilgili herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Yaşanan geçici sorun ise kuraklıktan kaynaklanmaktadır.  Oba çayı Birliğimiz sulama sahası içinde kaldığı için, Birlik olarak çaydan sulama yapanları da kayıt altına alınmak zorunda olduğumuzdan sulama yapan herkes kayıt altındadır. Yeni pompa kuran yada yeni sulama yapmaya başlayanlarda sulama döneminde birlik grevlilerince kayıt yapılmaktadır. İlgili bölgedeki vatandaşlarımızın aynı bölgeden sulama suyu kanalından su alarak su ihtiyaçlarını giderebilme imkânları bulunmaktadır. Ayrıca Alanya Sulama Birliği olarak tüm imkânlarımızla görevimizi yerine getirmekteyiz."

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 11.08.2016 00:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81