Şahin tekstilcilerle buluştu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, her hafta farklı meslek komiteleriyle gerçekleştirilen toplantılarına dün de 09:30’da Alanya Öğretmenevi’nde 4. Meslek Komitesi (Tekstil) üyeleriyle devam etti.

Şahin tekstilcilerle buluştu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, her hafta farklı meslek komiteleriyle gerçekleştirilen toplantılarına dün de 09:30’da Alanya Öğretmenevi’nde 4. Meslek Komitesi (Tekstil) üyeleriyle devam etti.

11 Kasım 2014 Salı 23:28
Şahin tekstilcilerle buluştu
Kahvaltılı toplantıya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO yönetim kurulu üyeleri , ve çok sayıda komite üyesi katıldı.Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şahin, üye odaklı projelere önem verdiklerine dikkat çekerek, yapılan projeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.
 
‘ÇABALARI YETERSİZ KALIYOR’
 
ALTSO olarak yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara iş gezileri düzenlediklerini açıklayan Şahin, gündeme ilişkin konularda da açıklama yaptı. Şahin; Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) Alanya’yı tanıtma konusunda maddi anlamda yetersiz kaldığını hatırlatarak;” Biz bölünme değil aksine bütünleşerek büyümek lazım olduğunu ifade ettik. Genel anlamda toplumdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Biz Kaymakam ve Belediye Başkanımız önderliğinde bir çatı kurulsun dedik. Bu çatının altında da emlakçılar ve inşaatçılar dahil tüm turizm sektörü yer alsın dedik. 300 Bin TL ile tanıtım olmaz dedik. Sadece bir emlakçı yeri geliyor 300-500 bin TL lik tanıtım yapıyor, bu gücü de katalım tanıtım içine dedik. Mevcut ALTAV Yönetimi’nin fedakarca çalışıyor ama çabaları yetersiz kalıyor, bu arkadaşların omuzlarındaki yükü hafifletmek lazım dedik. Bu açıklamalardan kimse rahatsız olmamalı. Yanlış bir şey söylemedik. Herkes daha fazla elini taşın altına koyarsa Alanya kazanır” diye konuştu.
 
‘BÜTÇEDEN DESTEK OLUYORUZ’
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde gerçekleştirilen her türlü organizasyona destek olduklarını da aktaran Şahin, “Odamız ilçemizde gerçekleşen ve tanıtıma katkı yapan tüm sosyal, sanatsal ve spor organizasyonlarında yerini almaktadır. Bu kapsamda, turizm festivali, jazz günleri, plaj voleybolu, plaj futbolu, triathlon, off road gibi organizasyonlara oda bütçesinden destek olundu” dedi.
Sosyal medya, KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri, asistan servisi, vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
 
'93 BİN İMZA TOPLADIK’
 
Doğalgazın Alanya’ya gelmesi konusunda ALTSO olarak öncü olduklarını ve bir imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Şahin, kampanya çerçevesinde toplanan 93 bin imzayı 13 Ağustos Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a verdiklerini söyledi. Şahin, Yıldız’ın doğalgazın Alanya’ya gelmesi için söz verdiğini açıklayarak, “Bu konuda her türlü desteği veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’
 
Güzelbağ Mahallesi’ne yapımı planlanan Güzelbağ Sanayi Sitesi projesi hakkında da bilgiler veren Şahin, “İlçe merkezimizde bulunan sanayi sitesi içinde yer alan imalatçı işletmeler çeşitli sebeplerden dolayı işlerini büyütemiyor. İşletmeler sürekli yer değiştirmek zorunda kalıyor, bu da maddi kayıplara yol açıyor. Bunun yanında bazı bölgelerde yoğun bir şekilde plansız ve geçici ruhsatla faaliyet gösteren imalatçı firmalarının ve bu bölgelerde ikamet eden vatandaşların yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında Güzelbağ’da yapım çalışmaları devam eden sanayi sitesi hayati önem taşımaktadır. Hem planlı şehirleşme hem de sağlıklı ekonomik gelişim için bu projeye ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 
‘ALTSO ÜYELERİ TİCARİ VİZE KONUSUNDA AYRICALIK ELDE ETTİ’
 
Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari ile ALTSO arasında imzalanan ticari vize protokolü hakkında bilgiler veren Şahin, “Alanya, yapılan bu protokolle önemini bir kez daha kanıtladı. Macaristan büyükelçisi bizzat kendisi söyledi. Bu anlaşmanın sadece iller düzeyinde yapıldığını Alanya’nın protokol imzalanan ilk ilçe olduğunu belirtti. Bu anlaşmamız sayesinde ALTSO üyeleri ticari vize konusunda ayrıcalık elde etti. ALTSO’dan alınacak belge ile iş adamlarımız bundan sonra vize alırken zorlanmayacak 3 gün içinde vizelerini alabilecek.” dedi. 
 
‘HUKUK OFİSİ AÇTIK’
 
Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her Çarşamba ve Cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi. 
 
‘BÜTÇEYE YANSIYAN YÜKÜ HAFİFLETTİK’
 
Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, sms ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” diye konuştu.
Şahin, ayrıca eğitim faaliyetleri hakkında da bilgiler vererek, bin 500'e yakın sertifika verildiğini dile getirdi. Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e ilettiler. Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
 
Son Güncelleme: 11.11.2014 23:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81