Kıyı katliamı

Avsallar Mahallesi'nde yapımına bir ay önce başlanılan otel inşaatının önünde bulunan sahile izinsiz dolgu yapıldığı iddia edildi.

Kıyı katliamı

Avsallar Mahallesi'nde yapımına bir ay önce başlanılan otel inşaatının önünde bulunan sahile izinsiz dolgu yapıldığı iddia edildi.

23 Nisan 2014 Çarşamba 22:26
Kıyı katliamı
Avsallar'da yapımına geçtiğimiz ay başlanan bir otelin bulunduğu sahile izinsiz olarak denizin metrelerce açığına doğru dolgu yapıldığı tespit edildi. Bu konuda hareket geçen duyarlı vatandaşlar dolgunun durdurulması için imza toplayarak Alanya Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi ile müracaat ettikleri öğrenildi. Konu ile ilgili olarak Avsallar’da yerleşik olarak yaşayan Helmuth Hugo Zimmermann, “Ben 20 yıldır Avsallar’da yaşıyorum. Son yıllarda Avsallar sahilleri plaj yapma bahanesi ile katlediliyor. Otelciler in talimatı ile iş makinelerı düzenleme adı altında denizi dolduruyorlar. Coğrafi yapısı bozuldu, biz Almanlar ve insanlar sahilde yürümeyi gezmeyi seviyoruz ama sahillerde geçişler artık imkansız hale geldi. En güzel deniz ve sahil Avsallar’da iken maalesef günden güne bozuluyor. Yetkililerin buna bir çare bulmaları gerekiyor” dedi. 
SAHİLLER HALKIN
Otellerin sahilleri kendi tapulu arazisi gibi kullandığını aktaran Yaşar Karabağ, “Son yıllarda yapılan oteller sahilleri kendi tapulu arazisi gibi kullanıyor. Benim bildiğim sahiller, limanlarda kıyı kenar kanunu var. Bu kanunlara göre denize dolgu yaparak sahilde değişiklik yapmak yasak veya izne bağlı ama bu yasayı dinleyen yok. Nasıl neye dayanarak yapıyorlar, kimler buna göz yumuyor anlamış değilim. Yetkililer bu katliamı görsünler artık. Yapılan bu çalışma turizm adına turizmi baltalamaktan başka bir şey değil. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bunu gerekirse Avrupa Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz" dedi. 
Hayri Demir
 
Son Güncelleme: 23.04.2014 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81