Reklam
Reklam
Alanya ● 18.01.2026 - 11:26

Emlakçılara getirilen yıllık 40 bin TL’lik harca imzalı tepki

Alanya’da yıllık 40 bin TL’lik ruhsat harcına karşı ayaklanan emlakçılar iptal için imza kampanyası başlattı.

Emlakçılara getirilen yıllık 40 bin TL’lik harca imzalı tepki
Emlakçılara getirilen yıllık 40 bin TL’lik harca imzalı tepki
Rıza Yanık
Rıza Yanık IHA

Alanya’da emlak sektörü temsilcileri ve esnaf kuruluşları, artan mali yükler ve finansmana erişim engelleri nedeniyle zor günler geçiriyor. Hacet Meydanı’nda toplanan emlakçılar yıllık 40 bin TL’lik ruhsat harcını protesto etti.

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) öncülüğünde düzenlenen eylemde, emlak müşavirlerine getirilen yıllık 40 bin TL’lik ruhsatname harcı sert bir dille eleştirildi. Siyasi parti temsilcileri ve oda başkanlarının da destek verdiği basın açıklamasında şu noktalar öne çıktı:

Emlakçı esnafın 40 bin TL ile cezalandırıldığını belirten ALEMDER Başkanı Özgür Erbaş, kaçak emlakçılarla mücadele yerine yasal işletmelere yük binmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirdiğimiz. Sadece adres değişikliğinde dahi aynı ücretin talep edilmesine tepki gösteren esnaf, imza kampanyası başlatarak düzenlemenin iptalini istedi.
 

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap