Çalışanlar korku evi müdavimi oldular!

Çalışanlar korku evi müdavimi oldular!

28 Temmuz 2017 Cuma 20:25
Çalışanlar korku evi  müdavimi oldular!
Alanya’da şirket ve kurum çalışanları, sistematik düşünme tarzının gelişimi ve problem çözme becerilerini artırmak amacıyla korku evlerini tercih ediyor. 
 
Güllerpınarı Mahallesi’nde hizmet veren Escape adlı korku evi eğlenmenin yanı sıra şirket ile kurum çalışanları ve güvenlik güçlerinin de performansını arttırmaya ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarında da tercih ediliyor. Takım halinde korku evine giren kurum çalışanları, korku anında, sistematik düşünme, ortak çalışma, ve sorun çözümünde kendilerini geliştirme imkanı buluyor.
"KORKU EĞLENCESİNİN BEKLEDİĞİNDEN FAZLA İLGİ GÖRDÜ"
İnsanların korkularını azaltabilmenin üzerinde düşünürken bu işi yapmaya karar verdiklerini aktaran korku evi sahibi Eren Sevinç, insanları eğlendirerek korkutmanın kendisi için en uygun iş olduğunu söyledi. Korku eğlencesinin beklediğinden fazla ilgi gördüğünü belirten Sevinç, "15-25 yaş grubu insanları beklerken olayın çok farklı boyuta girdi. Bize güvenlik şirketi, devlet kurumu dahil bir çok sektörden çalışanlar ekip olarak geliyor. Ekip olarak gelenlerin bizden daha farklı şeyler istediğini gördük. Biz de mesleğin dalına göre oyunlar düzenledik. Kompozisyonlar geliştirdik ve içerideki dekorları meslek dallarına göre ayarladık" dedi.
"BECERİLERİNİ GELİŞTİREBİLME İMKANINA SAHİP OLUYORLAR"
Kadınlardan çok fazla talep gördüklerini söyleyen Sevinç, "Şiddete daha açık olan kadınlar korku ve panik durumunda soğukkanlı kalabiliyor. Mantıklı düşünme becerilerini bu oyunlarla geliştirebilme imkanına sahip oluyorlar. Buraya gelen insanlar korkularını azaltıp günlük yaşantılarındaki bir olayda davranışlarını rahatça kontrol altına alarak, hayata daha farklı bakan ve kendi iç dünyalarıyla hesaplaşabilen insanlar haline geliyor" diye konuştu.
"KORKU EVİNİ BİRLİKTELİKTEN DOĞAN BİR GÜÇ OLARAK GÖRÜYORLAR"
Korkunun insanın en temel duygularından birisi olarak kabul edildiğini kaydeden ALKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Demirtaş ise, buraya belirli gruplar halinde geldiklerini dile getirdi. Demirtaş, "Korku evini birliktelikten doğan bir güç olarak görüyorlar. Kurumlarda ve çalışanlar arasında kişisel gelişim anlamında güçlü bağlar oluşturmak açısından bunu kullanabilirler. Korkularla yüzleşmek ve korkuların üstesinden gelebilmek amaçlı korku evlerine gelinebilir. Stres yaratan faktörler, derin düşünme dediğimiz bireyin olumsuz düşünme odaklı bir düşünme şeklidir. Bu deneyimleme aşamasında kişi oyun esnasında fiziksel uyarılmayla çok fazla iç içe olduğu için daha az düşünür" şeklinde konuştu.
"KADIN OLARAK DIŞARIDA TEHLİKEYE DAHA ÇOK AÇIĞIZ"
Arkadaşlarıyla beraber korku evine eğlenmeye gelen Esmeray Alagöz de, kokuyu eğlenceye çevirmek istediklerini belirterek "Kadın olarak dışarıda tehlikeye daha çok açığız. Tehlikelere karşı soğuk kanlı davranma anlamında bu oyunun katkısının olacağını düşünüyoruz" dedi.
Son Güncelleme: 28.07.2017 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81