Bu talimat kafaları karıştırdı

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullara bir yazı gönderilerek, okul ihtiyaçları için Alanya Belediyesi'nden istenecek olan hizmetlerin bundan sonra müdürlük kanalı ile yapılması talimatı verildi.

Bu talimat kafaları karıştırdı

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullara bir yazı gönderilerek, okul ihtiyaçları için Alanya Belediyesi'nden istenecek olan hizmetlerin bundan sonra müdürlük kanalı ile yapılması talimatı verildi.

09 Şubat 2015 Pazartesi 23:14
Bu talimat kafaları karıştırdı
Hiç bir okul müdürü, Okul Aile Birliği Başkanı yönetim kurulu üyelerinin kendi başlarına Alanya Belediyesi'ne giderek istekte bulunmalarına yasak getirildi. Aksi taktirde disiplin cezası hükümlerinin uygulanacağı belirtildi. Bu talimat tepkiyle karşılanırken, "Milli Eğitimi Müdürü siyaset yaparak okullara gelecek olan hizmetin önüne geçiyor. Burada amaç siyasi rant değil okulların bahçe düzeni, yol, asfalt gibi ihtiyaçlarını yaparak eğitim ve öğretime katkı sağlamak" gibi sert yorumlara neden oldu. 

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, kendilerinin okullar gelecek olan hizmeti engellemek gibi bir niyetleri olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Tam tersi biz olası karışıklığın önüne geçmek ve hizmetin önünü açmak için bu kararı aldık. Mesela bir okulun bahçe düzeni ya da çatı aktarılması gibi bir sorunu var. Bu sorun için Alanya Belediyesi'ne gitmeyen kalmıyor. Okul Aile Birliği Başkanından tutun, yönetim kurulu üyesi ve velilere kadar belediye binası adeta velilerin akınına uğruyor. Hatta öğretmenler bile gidiyor. Aynı sorun için bir sürü kişi belediye başkanı başta olmak üzere birim amirleri ile görüşmek için belediye binasına akın ediyor. Boş yere insanların vakitleri çalınıyor. Kaymakam beyin bilgisi dahilinde bu konuya bir düzen getirmek ve belediye yetkililerinin vakitlerini daha fazla almamak için bu tür isteklerin Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile yapılmasını istedik. Bir okul belediyeden bir şey isteyeceği zaman bize yazacak ve tek elden bizde resmi yazı ile Alanya Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi'nden yardım isteyeceğiz. Konunun özü bu. Öyle siyasi düşünce gibi bir şey olsa resmi yazı yazarmıyız belediyeye. Bizler sadece belediyenin boş yere zamanını almayalım dedik. Kurumları boş yere meşgul etmemek adına böyle bir karar alındı" dedi. 
 

Son Güncelleme: 09.02.2015 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81