Başkan Yücel, başarısının sırrını anlattı

Alanya Ülkü Ocakları’nın Mesleki Eğitim Sempozyumunun konuğu olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Başarının sırrı iyi bir eğitim almaktan, çok çalışmaktan ve kendine güvenmekten geçer” dedi.

Başkan Yücel, başarısının sırrını anlattı

Alanya Ülkü Ocakları’nın Mesleki Eğitim Sempozyumunun konuğu olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Başarının sırrı iyi bir eğitim almaktan, çok çalışmaktan ve kendine güvenmekten geçer” dedi.

17 Nisan 2015 Cuma 03:27
Başkan Yücel, başarısının sırrını anlattı
Alanya Ülkü Ocakları’nın başlatmış olduğu mesleki eğitim sempozyumları devam ediyor. Geçen hafta gerçekleşen ve büyük ilgi toplayan sağlıkçılar ilgili sempozyumun ardından dün mimarlar-mühendisler günü gerçekleştirildi. Sempozyuma Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcısı Adem Er, Alanya Belediye Meclis Üyesi F.Melike Nazifoğlu ve Şehir Plancısı Merve Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.
 
MESLEK SEÇİMİ HAYATIMIZI BELİRLER
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, öğrencilere tercih konularında bilgi vererek, katılımcıları tanıttı. Çınar,“ Üniversite tercihleri hayatınız en önemli karar noktalarından birisidir. Üniversite tercihinizde herhangi bir yanılgıya düşmemeniz için sizlere meslek guruplarını bire bir tanıma fırsatı sunuyoruz. İlk sempozyumumuz da sizlere sağlık çalışanlarını tanıttık. Bugün sizler için belediye başkanımızı, başkan yardımcımızı ve meclis üyemizi davet ettik’ dedi.
 
ER: “MÜHENDİSLİK PROBLEM ÇÖZME MESLEĞİDİR”
Katılımcılara inşaat mühendisliği bölümü hakkında ayrıntılı bilgiler veren ve aynı zamanda Yüksek İnşaat Mühendisi olan Başkan Yardımcısı Adem Er, “Tercihlerinizi yaparken gerçekten güçlü olacağınız ve severek yapacağınız bir dalı seçmelisiniz. Çünkü hayat bir savaştır. Bu savaşta donanımlarınız ne kadar güçlü olursa o kadar başarılı olursunuz. Bunun içinde iyi bir eğitim almanız gerekiyor. İnşaat Mühendisliği matematik ağırlıklı bir bölüm. Çok iyi hesap yapmanız gerekiyor. Ben mesleğimi severek yapıyorum. Problem çözmeyi seviyorum. Aslında mühendislik sorun çözme mesleğidir. Adem Başkanımızda mesleğin bu özelliği ile sorunları çözüyor. Biz halkımızın isteği üzerine siyasete atıldık. Çünkü siyasette halk yenilik istiyor. Donanımlı ve kalifiye insanlar istiyor. Bugün bizim olduğumuz yerde yarın siz olacaksınız. O yüzden tercihlerinizi iyi yapmanızı ve başarılı olmanızı diliyorum.” dedi.
 
YÜCEL: “İYİ BİR EĞİTİM ALIN VE KENDİNİZE GÜVENİN”
Ziraat Mühendisi olan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuşmasında Alanya Belediyesi’nin gençlere ve üniversite öğrencilerine yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Yücel, “Şimdi bir belediye başkanı olarak karşınızda duruyorsam, bunu aldığım eğitime ve çok çalışmama borçluyum. Hangi dalı seçerseniz seçin mutlaka eğitimini alın. Üniversite hayatı gerçekten herkes gibi benimde en güzel yıllarımdı. Mesleğimi yapmadım ama zaten çiftçi bir ailenin çocuğu olarak uygulamada devamlı tarımla iç içeydim. Özellikle altını tekrar çiziyorum. Mutlaka eğitimizi alın ve kendinize güvenin. Başarının yolu eğitimden ve kendini çok yönlü olarak yetiştirmekten geçer. Belediye olarak Alanya’da üniversiteyi kazanan ve maddi durumu iyi olmayan gençlerimize burs imkânı sağlıyoruz. Üniversiteyi kazanın sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Mesleği mimar olan Alanya Belediye Meclis Üyesi F.Melike Nazifoğlu ve Şehir Plancısı Merve Yıldırım da gençlere iş yaşamlarını anlatıp, meslekleri hakkında bilgi verdi. Sempozyum, katılımcılara verilen teşekkür plaketleri ile sona erdi.
 
Son Güncelleme: 17.04.2015 03:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81