Başka şansımız yok

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Mehmet Dilmaç, Alanya'nın büyükşehir yasasına hazır olmadığını ve uyum sağlamakta zorlandığını söyledi. Dilmaç ayrıca yeni yasa gereği planların büyükşehirde onaylanması gerektiğini durum böyle olunca sürenin uzadığını ifade etti.

Başka şansımız yok

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Mehmet Dilmaç, Alanya'nın büyükşehir yasasına hazır olmadığını ve uyum sağlamakta zorlandığını söyledi. Dilmaç ayrıca yeni yasa gereği planların büyükşehirde onaylanması gerektiğini durum böyle olunca sürenin uzadığını ifade etti.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 12:21
Başka şansımız yok
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Mehmet Dilmaç, Alanya'nın büyükşehir yasasına hazır olmadığını ve uyum sağlamakta zorlandığını söyledi. Dilmaç, İmar planları ve Alanya'da yapılması gerekenler ile ilgili bir açıklama yaptı. Dilmaç, "Büyükşehir Yasasıyla birlikte 1/5000 ve 1/25000 ölçekli planların yapımı büyükşehire geçti. Bunun altında ki ölçek planlarında Alanya Belediyesi tarafından yapılıp Antalya Belediyesi tarafından onaylanacak, ayrıca bizim yaptığımız uygulamalar olan parselasyon planlarını Alanya Belediyesi onaylamadan önce Antalya Belediyesi onaylayacak. Ondan sonra Alanya Belediyesi gelip onayını verecek. Tabiki burada elbette belirli bir zaman kaybı yaşanacak. Mesela bizim 3 ayda yaptığımız bir parselasyon planı orada herşey uygun olsa bile en az 6 ay sürecek. Şuanda göndersek 1 yılda anca gelir. Sonuçta yeni bir yasayla, yeni bir döneme girdik. Kadrolar hala tam bir standartta oturmadı. O yüzden projelerde acele etmiyoruz" dedi. 
'KÖYLÜ EVİNİ YAPTIRAMAYACAK'
Dilmaç, Büyükşehir yasasının ardından köylerin imar planı hakkında da bilgi verdi. Dilmaç, "Köylerin imarında çok fazla bir değişiklik yok. Çünkü köydeki insaların yapacağı ev en fazla kendi oturacağı, 100 metre karelik bir binadır. Burada şu sakıncalı köylü burada kepçeyi çağırıp evini yaptıramayacak. Bunun için önce belediyeye müracaat edip ruhsat ve gerekli belgeleri almak zorunda kalacak" dedi. 
'HEPİMİZ SORUMLUYUZ' 
Harita Mühendisi Mehmet Dilmaç Alanya'nın betonlaşmasına da tepki gösterdi. Dilmaç, "Alanya'nın beton bir kent olması konusundan hepimiz sorumluyuz. Bunun içinde mülk sahibi vatandaş da var, Belediye de var, mühendis ve mimarlar da var. Mesela 25 metrelik bir yol bize yetmeyecek diye düşünülüp 50 metrelik yapılabilirdi. Alanya'nın gelecekte ki potansiyeli göz önünde bulundurulup kalabalık bir kent olacağı düşünülerek gerekli planlamalar yapılabilirdi" dedi. 
'ALANYA'NIN BAŞKA NEFES ALMA ŞANSI YOK'
Dilmaç, Alanya'nın bir çok noktasında bulunan eski binalar ve yapılması gerekenler hakkında da konuştu. Dilmaç, "Bence şuanda mevcut imar planının üstüne master planı yapılmalı. Yani bütün binaların yaşına göre sınıflandırılıp yeniden hiç bina yokmuş gibi imar planı uygulanmalı. Yollar, caddeler, yeşil alanlar ve parklar yeniden dizayn edilmeli. Alanya Belediyesi'nin elinde şuanda Kent Bilgi Sistemi adında tüm verilerin toplantığı bir merkez var. Bu merkezde bina yaşlarına kadar her türlü statik bilgi var. Bundan sonra bina yaşları belirlendikten sonra iş belediyeye düşüyor. Gerekirse belediye taşın altına elini sokacak ve yaşını doldurmuş binalara inşaat ruhsatı verilmeyecek. Kentsel dönüşüm yapılarak yeniden şehirleşme sağlanacak çünkü Alanya'nın başka nefes alma şansı yok" dedi. 
Dilmaç, "Şuanda Alanya'da kimsenin alışık olmadığı bir düzen mevcut.  Alanya'yı iki belediye yönetiyor. O yüzden belediyeleri hoş görmek lazım. Onlarda bu duruma hazırlıksız yakalandı. Kim ne yapacağını, kim nerede yetkili bu konuda bilgiler vatandaşlara söylenmeli. Çünkü vatandaş bir sorunla karşılaştığında ne yapacağını ve derdini nerede kime anlatacağını bilmiyor. Gerekirse vatandaşa broşür hazırlanıp dağıtılmalı" dedi. 
- Şems ZEYBEK
 
Son Güncelleme: 16.07.2014 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81