BAŞBAKAN SÖZÜNÜ TUTTU

ALTSO Başkanı Şahin'in Ankara temasları sırasında turizmcilerin sorunlarının başında gelen ve sık sık dile getirdiği 'Turizmcilere kış sezonunda SGK prim desteği' talebi sonunda hayata geçiyor.

BAŞBAKAN SÖZÜNÜ TUTTU

ALTSO Başkanı Şahin'in Ankara temasları sırasında turizmcilerin sorunlarının başında gelen ve sık sık dile getirdiği 'Turizmcilere kış sezonunda SGK prim desteği' talebi sonunda hayata geçiyor.

29 Ağustos 2015 Cumartesi 16:34
BAŞBAKAN SÖZÜNÜ TUTTU
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımız açıkladı, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını o işletmeciler ödemeyecek, devletimiz karşılayacak" müjdesini verdi. Bu olumlu gelişme karşısında Alanyalı turizmciler emeği geçenlere teşekkür ettiler.

KIŞ TURİZMİ GELİŞİR
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya ve Antalya bölgesinde turizmin 12 aya yayılamadığını, çok sayıda otelin kış aylarında kapanmak ya da eleman çıkarmak zorunda kaldığını sık sık dile getirmiş Ankara ziyaretlerinde ise otellerin açık kalması ve istihdamın sürdürülmesi için kış aylarında SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması veya prim desteği verilmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştı. Şahin ayrıca bu teşviğin verilmesi halinde kış turizmini canlanacağın ve esnafında rahat bir nefes alacağına dikkat çekmişti.
BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ
8 Nisan 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen 8'inci Ticaret ve Sanayi Şurası'nda turizmcilerin sorunları gündeme gelmişti. Başbakan Davutoğlu ise şura kitapçığına ALTSO'nun önerisi olarak yazılan turizm sektöründe kış aylarında SGK prim desteği konusunda çalışma başlatılacağını ve bu talebin karşılanacağını beyan etmişti. Manavgat'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmcilerin dört gözle beklediği müjdeyi burada açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımız açıkladı, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını devletimiz karşılayacak. Bu şekilde kış aylarında vatandaşlarımızda işten çıkarılmayacak. Ölü, düşük sezonda işletmelerimizin üstündeki yükü kaldıracağız. Uçak desteğimizde devam ediyor" dedi.
"BU KARAR ÇOK İYİ OLDU"
TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu; "Böyle bir karar alınması çok iyi oldu. Hükümet öderse bir çok otel kışın açık kalır. Dolayısıyla da kışın ağır olan personel giderlerini hükümet ile birlikte ödemiş olur. Ayrıca bizim GZP Alanya Havaalanı'nın charter uçuşlarına kışında devam etmesi için teşvik verilmesi lazım. çünkü bu charterlar çoğunluklu olarak Alanya'ya operasyon yapıyorlar. Ayrıca bu sigorta ödeme projesinin biran önce yürürlüğe girmesi lazım. Çünkü kış geliyor otellerin şimdiden buna göre planlamalarını yapmaları gerekiyor.
UZUN SÜREDİR TALEP EDİYORDUK
ALTİD Başkanı Burhan Sili; "Bizim sektör olarak uzun süredir talep ettiğimiz bir konuydu bu. Bu bağlamda yapılan bu çalışma kış döneminde tesislerin açık kalması ve çalışanların sigortalarının devam etmesi açısından katkı sağlayacaktır. Bu konuda ben tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
"BU KARAR OTELCİLERİ RAHATLATIR"
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise şunları söyledi; "Biliyorsunuz istihdamın büyük bir kısmını hizmet sektörü üstlenmiş durumda. Böyle bir karar otelcilerin 2015 yılı yazından kaynaklanan zararlarının bir nebze telafisi açısından veya personelini kaybetmemek adına olumlu bir karar. Bu karardan dolayı hükümetimizi kutluyorum. Ayrıca bunun yanı sıra özellikle Mar ve Nisan aylarında verilen yakıt desteklerinin Eylül, Ekim ve Kasım aylarında da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu devam ederse kışın Alanya'mıza gelecek olan  turist sayısında da ciddi bir artış yaşanacaktır."
 

Son Güncelleme: 29.08.2015 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81