ASAT, Alanya'da yatırıma başladı

Alanya’nın su, kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından Alanya’da yapılanan ASAT, önce sorunları tespit etti, ardından öncelik arz eden yerler başta olmak üzere yatırım çalışmalarına başladı.

ASAT, Alanya'da yatırıma başladı

Alanya’nın su, kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından Alanya’da yapılanan ASAT, önce sorunları tespit etti, ardından öncelik arz eden yerler başta olmak üzere yatırım çalışmalarına başladı.

08 Ağustos 2014 Cuma 03:28
ASAT, Alanya'da  yatırıma başladı
Alanya’nın doğusundaki yerleşim yerlerinde yaşanan su sorunları ve basınçtan kaynaklanan arızaları ortadan kaldıracak 5000’lik su deposunun yapım çalışmalarına başlandı. Büyük Hasbahçe Mahallesi’nde yapılan su deposuna içme suyu Dim Barajı’ndan gelecek. İçme suyu yeni yapılan arıtma tesisinde arıtılarak yapılan isale hattından cazibe yolu ile şehre verilecek. Öte yandan mahalleye dönüştürülen eski beldelerde de çalışmalar sürüyor. Türkler Mahallesi’ndeki su sorununu büyük ölçüde çözecek 1000’lik su deposunun ve 3,5 km’lik isale hattının yapım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Ayrıca Keşefli Mahallesi’ndeki su sorununu çözmek içinde çalışmalar başlatıldı. Mahalleyi rahatlatacak suyun getirilmesi için Demirtaş Mahallesi’nden Keşefli Mahallesi’ne 2,5 km’lik içme suyu hattı yapımına başlandı. 
‘ASAT EKİPLERİ TESPİT ETTİ’
Boru hatlarının yetersiz olmasından dolayı Güzelbağ Mahallesi Fatih mevkii Esencik Sokak’taki 15 evde yaşanan su sıkıntısı da çözülüyor. ASAT, söz konusu yerde su hatlarını yenileyerek buradaki su sorununu da çözecek. Yapılan çalışmaları değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, göreve başlamaları ile birlikte ASAT ekiplerine sorunları tespit ettirdiklerini ve vatandaşların da talepleri doğrultusunda su sorunu olan yerlere yatırımları başlattıklarını söyledi. Güney, gerek hat gerekse su deposu yapım çalışmaları sırasında zaman zaman çalışma yapılan yerlerde su kesintileri yapıldığını belirterek şöyle konuştu:
‘BİRAZ ANLAYIŞ BEKLİYORUZ’
“Vatandaşlarımızdan bu süreçte anlayış bekliyoruz. Çalışmalar tamamlanıncaya kadar zaman zaman kesintiler olabilir. Ancak bu yatırımlar bitince su sorunu yaşanmayacak. Şehrin bütününü ilgilendiren hizmetler başta olmak üzere acil çözüm bekleyen yerlere öncelik vererek yatırımlara başladık. Gerek su deposu gerekse yeni hatlarla söz konusu mahallelerde yaşanan su sorunlarını kısa sürede çözeceğiz. Bu çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Arıtma tesisinin tamamlanmasından sonra şehirdeki büyük depolara aktaracağımız arıtılmış suyu şehrin tamamına vereceğiz. Önümüzdeki süreçte Alanya’da su sorunu yaşayan yer kalmayacak.”
 
Son Güncelleme: 08.08.2014 03:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81