ALTSO MYO ödülle döndü

İstanbul'da düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'ne katılan ALTSO Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, yarışmalarda birçok başarıya imza atarak Alanya'ya madalyalar ile döndü.

ALTSO MYO ödülle döndü

İstanbul'da düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'ne katılan ALTSO Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, yarışmalarda birçok başarıya imza atarak Alanya'ya madalyalar ile döndü.

20 Şubat 2014 Perşembe 17:09
ALTSO MYO ödülle döndü
Akdeniz Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu İkram Hizmetleri Programı öğrencileri, ABD'den Cezayir'e kadar 33 ülkeden 400'ün üzerinde şefin ve toplamda 2500 yarışmacının katıldığı yarışmada hünerlerini sergilediler. Öğrenciler, İstanbul’da düzenlenen bu Uluslararası yarışmadan da ödülle döndüler. Dört farklı kategoride yarışan sekiz öğrenci; iki gümüş, iki bronz madalya ile altı merit ödül aldılar.
Soner Efe, Gümüş madalya ve Merit ödül, Selma Akturk Gümüş madalya, Tevfik Çetin Bronz madalya ve Merit ödül; Goncagül Çiçek Bronz madalya; Meltemgül Özbay Merit ödül; Kadir Evren Tekin Merit ödül; Fatoş Gül Merit ödül; Soner Alaybeyoğlu 2 Merit ödül kazandılar.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği(WACS)'nin birlikte organize ettiği 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, 12-15 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul TÜYAP'ta düzenlendi. Festival Türk gastronomi dünyasının dünya entegrasyonu noktasında en önemli organizasyonu olarak görülüyor ve her yıl 400'ün üzerinde yabancı şefi ağırlıyor. Türkiye ve dünyadan birçok usta şefin ulusal ve uluslararası kategorilerde yarıştığı festival, ülkemizin en büyük gastronomi organizasyonu olma özelliğini taşıyor.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin İnal, gösterdikleri başarı nedeniyle yarışmaya katılan öğrencilerini ve hocalarını tebrik ederken, sponsorlukları konusunda da Altın Kepçe Aşçılar Derneği (AKTAD), Mahmutlar Belediyesi ve Kestel Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini ifade etti. Müdür Prof. Dr. İnal, Akdeniz Üniversitesi olarak bu çalışmaları çok önemsediklerini, okullarının ve Alanya’nın adını, bu ve benzeri başarılarla duyurmak istediklerini belirtti.
 
Son Güncelleme: 20.02.2014 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81