Alanya muzu için gelecekler

MUZBİR, ‘subtropik koşullarda muz yetiştiriciliği’ sempozyumunun arazi ziyaretleri bölümüne Alanya’da ev sahipliği yapacak.

Alanya muzu için gelecekler

MUZBİR, ‘subtropik koşullarda muz yetiştiriciliği’ sempozyumunun arazi ziyaretleri bölümüne Alanya’da ev sahipliği yapacak.

16 Ağustos 2018 Perşembe 01:12
Alanya muzu  için gelecekler

İstanbul’da 30. Uluslararası Bahçe Bitkileri Sempozyumu düzenlendi. Bu kongre kapsamında bahçe bitkileri alanında farlı başlıklarda sempozyumlara uluslararası düzeyde kendi alanlarında uzman bilim adamları katıldı. Bu kongrede ‘subtropik koşullarda muz yetiştiriciliği ve pazarlaması’ isimli 11. Uluslararası Sempozyumu’nda da dünyanın farklı ülkelerinden katılanlar tarafından sempozyum süresince muz ile ilgili yetiştiricilik, ıslah, hastalık ve zararlılarla mücadele ve derim sonrası konularına kadar çok farklı alanlarda sunumlar gerçekleştirildi. 
Sempozyumun arazi ziyaretleri bölümü 16-17 Ağustos 2018 tarihinde Alanya Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) ev sahipliğinde Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Alanya’da gerçekleştirilecek. 

MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük öncülüğünde 16-17 Ağustos 2018 tarihinde Avustralya, Belçika, Brezilya, Burundi, Çin, Fransa, Mısır, Pakistan, Uganda gibi farklı ülkelerden 15 kişilik bilim adamı grubunun Alanya’ya gelerek bilimsel bir gezi düzenleyeceklerini aktardı. 
Şenli, bu gezide açık ve örtü altı muz yetiştiricilik alanları, paketleme tesisleri ve Alanya haline ziyaretlerin gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi: “Alanya Muz Üreticileri Birliği olarak kurulduğumuz ilk günden beri bilimsel çalışmalara önem verdik. Bu bağlamda üniversiteler, bilim adamları ve konusunda uzman kişilerle muz yetiştiriciliği ve pazarlama konularında çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeye çalıştık. 16-17 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan arazi ziyaretleri ile amacımız, farklı ülke bilim adamlarının bilgi ve tecrübelerinden yerinde faydalanarak kendi uyguladığımız üretim teknikleri ile dünyanın farklı bölgelerinde uygulanan teknikleri karşılaştırmalı olarak değerlendirmek ve bilgi alışverişinde bulunmaktır. Bunlarla birlikte ülkemizde de muz üretildiğini ve muz yetiştiriciliğinde dünya standartlarında üretim yapıldığını, muz üretiminde ülkemizin de söz sahibi olduğunu, sempozyuma katılan farklı ülke bilim adamları aracılığıyla tüm dünyaya duyurmaktır. Muz Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu olarak muz yetiştiriciliği, muz üreticilerimizin bilgilendirilmesi, üretim teknikleri konularında eğitimler düzenlenmesi,  muzun paketlenmesi ve pazarlanması, konularında çalışmalarımız devam edecektir. Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile üye olmayan bütün üreticilerimizi birliğe üye olmaya davet eder ve bu vesileyle bütün üreticilerimize yeni girmekte olduğumuz muz sezonunun hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını dileriz” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81