Alanya'daki sonuçlar sosyal medyayı salladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından sosyal medyada siyasiler sonuçları değerlendirdi. Alanya’dan çıkan sonuçlar üzerine konuşan muhalefet partililer, hem kendi partilerini hem de diğer partileri eleştirdi. MHP’li Zavlak Erdoğan’ı tebrik ederken İsa Akar ise köylerden Demirtaş’a kimlerin oy verdiğini merak etti.

Alanya'daki sonuçlar sosyal medyayı salladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından sosyal medyada siyasiler sonuçları değerlendirdi. Alanya’dan çıkan sonuçlar üzerine konuşan muhalefet partililer, hem kendi partilerini hem de diğer partileri eleştirdi. MHP’li Zavlak Erdoğan’ı tebrik ederken İsa Akar ise köylerden Demirtaş’a kimlerin oy verdiğini merak etti.

12 Ağustos 2014 Salı 05:07
Alanya'daki sonuçlar sosyal medyayı salladı
İlk kez halkın oy kullandığı Cumhurbaşkanı seçimleri geride kalırken 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Türkiye genelinde Erdoğan %51.9, Ekmeleddin İhsanoğlu % 38.3, Selahattin Demirtaş ise % 9.7 oy aldı. Alanya’da 185 bin 504 seçmenden 129 bin 305’i sandık başına gitti. Katılım oranının yüzde 69.70’te kaldığı Alanya’da geçerli oyların 63 bin 105’ini (%49.77) alan İhsanoğlu birinci, 58 bin 405 (%46.06) oy alan Erdoğan için,  5 bin 282 (%4.16) oy alan Demirtaş ise üçüncü oldu. Yerel seçimlerde toplam 97 bin 327 oy alan CHP ve MHP’nin destekledikleri aday İhsanoğlu, 34 bin 222 daha az oy aldı. 30 Mart’ta 51 bin 847 oy alan Ak Parti ise Erdoğan ile oylarını 6 bin 558 artırdı. 
MHP’Lİ ZAVLAK ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ
Sonuçların açıklanmasının ardından Facebook’ta bir değerlendirme yapan MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, “Kurulduğu günden beri partisini zaferden zafere taşıyan Sayın Erdoğan, bu zaferinin ardından bana şunu hatırlattı. Bir siyasetçi olarak kendisini ve ekibini, mağlubiyetimizi mazeretlerin arkasında gölgelemeden tebrik ediyorum. Umarım endişelerimizde biz haksız, onlar haklıdırlar. Böylelikle biz kaybetsek bile Türkiye kazanır. Niyetlerini rahmani tuttukları sürece Allah, Türk İslam âlemine hizmet yolunda yar ve yardımcıları olsun. Tebrikler” dedi.
‘SEÇİM BOYUNDA NEFES BİLE ALMADIK’ 
Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun ise “Bu tarihi seçimde bizden desteklerini esirgemeyen halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Seçim boyunca nefes almadan çalışan SKM başkanımız ve yardımcılarına, İlçe Teşkilatımıza, Kadın Kolları ve kendi ekibim olan Gençlik Kolları’nda görev alan tüm dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Her şey yeni Türkiye için” mesajı verdi.
‘BU SONUÇLAR HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL’
CHP’nin eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Didem Karagöz, MHP tabanının yüzde 20’sinin Erdoğan’a oy verdiğini iddia etti. Karagöz, “MHP tabanının %20’si Erdoğan’a oy veriyor. CHP tabanının %20’si oy vermeye gitmiyor. Sonuç ortada. Çözümde açıkça belli. Bugün alınan yüzde, 2009’da Sayın Baykal’ın genel başkanlığı bıraktığı yüzdenin apaçık altındadır” dedi. 
KÖYLERDE DEMİRTAŞ’A KİM OY VERDİ?
Geçmişte MHP Tosmur Belde Başkanı da olan İsa Akar ise sandıklarından HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a oy çıkan Alanya’nın köylerine teessüflerini bildirdiğini, buna mukabil hiç oy çıkmayan Asmaca, Basırlı, Taşbaşı ve Kuzyaka Mahallesi’ni tebrik ettiğini söyledi. Akar, “Aliefendi gibi bir köyden bunu beklemezdim. Milletvekili Hasan Çalış gibi bir değer, ilçe başkan yardımcımız Yücel Apaydın. Bence köy halkı bu 5 kişiyi bulup neden HDP’ye oy verdiğini sormalı. Mesele Kürt veya Türk meselesi değil. Adamın siyasi yaklaşımına oy verilmesidir. Bölücü bir yapıya sahip, sonunda kardeşlik vurgusunun yapılması, Diyarbakır’da PKK elbiseleri ile yapmış olduğu açıklamaları, zafer işaretleri çabuk unutuluyor. Adam az daha ‘Ben aslında Türk’üm’ dese, bir iki de Cuma Namazı’na gitse yüzde 20 oy alacakmış. En kötüsü de bu kişiye benim dava arkadaşlarım dediğim insanların sıcak bakması. El malı kıymetli olurmuş, o misal” dedi. CHP’li Sefa Çorbacı da aynı konuya değinerek “Ben her şeyi anladım da kafama takılan bir şey var. Alanya köylerinde Selahattin Demirtaş'a nasıl oy çıkıyor, bunu anlamadım” dedi. 
 
Son Güncelleme: 12.08.2014 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81