'Ücretsiz her iş angaryadır'

'Ücretsiz her iş angaryadır'

20 Temmuz 2016 Çarşamba 00:18
'Ücretsiz her iş angaryadır'
Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) dün Akdeniz Odalar Birliği toplantısına ev sahipliği yaptı. Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu'nun önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda sektörde ki sorunların yanı sıra birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıyla ilgili konuşan Gökçeoğlu, "Bugün burada Antalya, Manavgat, Hatay, İskenderun, Adana ve Kahramanmaraş olmak üzere yaklaşık 14 tane oda başkanımız var. Hem ülke gündemini değerlendirmek hem de meslek mensuplarımızın karşılaştığı sorunlarla ilgili ve bu sorunların üst birliğe taşınması konusunda bu toplantıyı yaptık. Özellikle ben ülke gündemiyle ilgili demokrasinin kazandığı bir durumda, demokrasiye çok önem verdiğimizi de belirtmek istiyorum. Ancak mesleğimiz devam ediyor. Mesleğimiz bizim hayat kaynağımız. Çok önemli buluyoruz. Bununla ilgili bu toplantıyı yapıyoruz.

'KAMUYARARINA DEĞİL'
Son günlerde muhasebeciler tarafından sıkça dile getirilen angarya konusuyla ilgili de konuşan Gökçeoğlu, "Bugün en çok tartışılan konu bizim her ay vermiş olduğumuz KDV beyannamesinin özellikle sonunda eklenmiş bir maddesi var. Tüm fatura, fiş belgeleri sayılarak toplu olarak yazılması talep edilmektedir. Bunun biz hiç bir şekilde kamu yararına olduğunu düşünmüyoruz. Sadece meslektaşlarımızın iş yükünü arttıran bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bunun iptal edilmesi konusunda haklı taleplerimizi de gerekli mercilere iletmeyi düşünüyoruz. Şuanda en önemli konu angarya diye adlandırdığımız bu konudur. Angaryalar bize ücret olarak geri döndüğü müddetçe sorun yok, ancak ücretini alamadığımız her işi angarya olarak değerlendiriyoruz" dedi.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 20.07.2016 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81