'Kadına uzanan eller kırılsın'

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a yapılan zulme tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyor.

'Kadına uzanan eller kırılsın'

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a yapılan zulme tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyor.

17 Şubat 2015 Salı 01:11
'Kadına uzanan eller kırılsın'
Alanya Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, “Kadınlarımıza uzanan pis eller kırılmadıkça, ne Kadınlar Günü, ne Anneler Günü, ne de Sevgililer Günü kutlanmasın” dedi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Deniz Özdemir ise, "Tek suçumuz kadın olmak” dedi. 

Ak Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a yapılan zulmün insanlık adına kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kadınlarımıza uzanan pis eller kırılmadıkça, ne Kadınlar Günü, ne Anneler Günü, ne de Sevgililer Günü kutlanmasın” dedi. Kadının erkeğin önce anası sonra da arkadaşı ve sevgilisi olduğunu ifade eden Çalık, “Hangi erkek, hangi insan böyle bir şey düşünebilir? Bu ne siyasetle, ne dinle, ne de insanlıkla bağdaştırılabilir. Bir düşünün, bu sizin ananız, sevgiliniz, bacınız da olabilir” dedi.
 
‘TESİSE ÖZGECAN’IN ADI VERİLECEK’
Çalık, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu tür acıları bu millet sineye çekmez. Yeter artık. Uzat anana, bacına, sevdiğine elini çiçeklerle. Mezar taşına değil, eşine, kızına, annene sarıl tüm sevginle. AKP Kadın Kolları olarak Allah ailesine sabırlar versin, mekanı cennet olsun diyoruz. Özgecan’ı unutmamak ve unutturmamak için Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Antalya’da katıldığı 152 tesisin toplu açılış töreninde Antalya’daki Gençlik Merkezi’ne Özgecan Aslan ismini verdi. Başbakanımıza bu duyarlı davranışı için teşekkür ediyoruz. Sözler bitti ama bu acı içimizde hiç bitmeyecek" dedi. 
 
KADIN MECLİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan, başkanlığını Nurhan Özcan’ın yaptığı Alanya Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi de bir açıklama yaptı. Meclis adına açıklama yapan Deniz Özdemir, "Tarsus'taki vahşet, Türkiye'nin kanını dondurdu. İki gündür aranan üniversiteli Özgecan'ın cesedi bir dere yatağında yanmış olarak bulundu. Genç kızın bindiği yolcu minibüsünde bıçaklayarak öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 kişi gözaltında. Tecavüzün bir insanlık suçu olduğunu unutan, kadına değer verilmeyen, şerefsizlerin olduğu, kadının bir kadın olarak yaşayamadığı bir ülkede daha neler göreceğiz kim bilir. Bizim tek suçumuz kadın olmak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından açıklanan 2014 yılı raporuna göre 294 kadın öldürüldü. Ocak 2015 raporuna göre Ocak ayında öldürülen kadınların sayısı 20. Yeni yargı paketiyle kadına yönelik şiddet ve cinayetlerle ilgili düzenleme getirmeyip yeni indirimlerin yolunu açanlar, kadınların yapmaması gerekenleri saydıkları fetvaları çıkaranlar, kadını hakir görenler, suçluların cezasını kuşa çevirenler, hepsi bizim ölümümüzden ve kadın cinayetlerinden sorumludur. Cinsiyetçiliğin resmi ideoloji olduğu bir ülkede kadın cinayetleri tesadüfi değil, siyasi tercihtir. Çabucak olup biteni unutan ve samimi tepki vermeyen toplumda kadın cinayetlerinin suçlusudur. Kadınların öncelikle Mersin'de Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesine karşı cenaze namazına katılmaktan, tabutu taşımaya uzanan eylemlerine bakıldığında, Türkiye'de belli bir eşiğin nihayet geçildiğini belki düşünebiliriz" dedi. 
 
‘KEŞKE TEPKİLER SAMİMİ OLSA’
Özdemir, "Bugüne dek her vahşi eylemi, bu vahşi eylemi meşrulaştıran ya da mazur göstermeye çalışan her söylemi bir şekilde tedavülde tutan adam sendecilik sanki Özgecan'ın ölümüyle sarsıldı. Eğer bir toplum nihayet böyle bir tepkiyi gösterebilecekse, saldırgana karşı kendisini tırnağıyla, biber gazıyla tüm gücüyle savunan Özgecan'ın mücadelesi boşa gitmemiş olacaktır. Güzel ülkemin insanları, kadınları güzel bir gelecek için her türlü şiddete hayır. Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Şimdi sözün bittiği yerdeyiz. Bu cinayetler ilk olmadı, inşallah son olur. Özgecan gencecik yaşta felaketle tanıştı ve hunharca katledildi. Ailesi ve hepimizin ciğeri yandı. Başımız sağ olsun" dedi. 
 

Son Güncelleme: 17.02.2015 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81