'İttifak Alanya'da da sürdü'

7 Haziran seçimlerinde ittifak yapma kararı alan SP ve BBP'sin Alanya İlçe Başkanları dün bir basın açıklaması yaparak ittifakı ilan ettiler.

'İttifak Alanya'da da sürdü'

7 Haziran seçimlerinde ittifak yapma kararı alan SP ve BBP'sin Alanya İlçe Başkanları dün bir basın açıklaması yaparak ittifakı ilan ettiler.

14 Nisan 2015 Salı 03:13
'İttifak Alanya'da da sürdü'
7 Haziran seçimlerinde Genel Merkezden alınan karar gereği Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifak yaparak seçime girecekler. Bu ittifak her il ve ilçede uygulanmaya ve duyurulmaya başlandı. Bu amaçla dün SP ve BBP Alanya İlçe Başkanları ile Antalya Milletvekili Adayları Ali Gültıraş ve Hüseyin Sarıca bir basın açıklaması yaptılar.
 
‘MHP İTTİFAKA KATILMADI’
İlk konuşmayı SP Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptı. Bu ittifakın siyasette özlenen bir tablo olduğunu belirten Aktaş, Milliyetçi Hareket Partisi’ni de (MHP) ittifaka davet ettiklerini ancak Bahçeli’nin böyle bir birleşmeye yanaşmadığını söyledi. Aktaş, “Son grup toplantılarında 4 yıldır takip ediyorum gerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mevcut iktidara karşı söylemediği sözü bırakmadı. Demek ki bu iş sözle olmuyor, gereğini yapmak lazım. Tam da şimdi o gereğinin yapılacağı zamandı ama maalesef kendisi her ne sebepten bilmiyoruz ama böyle bir ittifakın içinde bulunmayı arzu etmedi. İnşallah 7 Haziran'da önümüzdeki seçimlerde halkımız BBP ile SP'nin bir ve beraber oluşturmuş olduğu bu milli ittifaka en büyük desteği vererek gerekli mesajı herkese verecek. Buna biz inanıyoruz” dedi.
 
‘SARAYDA OTURANLARA GEREKLİ DERS VERİLECEK’
Aktaş’ın ardından söz alan BBP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Gültıraş da "İktidar ve muhalefet partilerini büyük bir milli ittifak korkusu sarmış durumda. Bu Cumhuriyet tarihinde devrim noktasındadır. BBP ve SP arasında devlet ve millet hassasiyetleriyle kurulan bu rahmani ittifakın ittifakta yer alan, aday olan dava arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. BBP ve SP 12 Eylül'den kalan hangi demokratik bir seçim yasasının psikolojik bir baraja maruz kalmaktaydı. Biz inanıyoruz ki halkımızın aklında gönlünde bu barajların hepsi yıkıldı. 7 Haziran'da halkımıza layık olduğu teveccühü gösterecek ve mecliste temsil edecekler. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Açlığa, yoksulluğa, yokluğa mahkum edilen vatandaşlarımız sarayda oturanlara gereken dersi verecek. Milli ittifak çalmadan çalışacak, bölmeyecek, böldürmeyecek, soydurmayacak. Mazlumların, mağdurların, ezilmişlerin hakkı gelmiş olanların hakkı, Anadolu çocukları seçim barajını yıkıp mecliste olacak” ifadelerini kullandı.
 
‘OY VEREBİLİRİM DİYENLER YÜZDE 15’
SP üçüncü sıra Antalya Milletvekili adayı Hüseyin Sarıca da konuyla alakalı "Önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde SP ve BBP milli bir ittifakı gerçekleştirerek önümüze konulan barajı yıkmak için karar almışlardır. Bu birleşmeyle Antalya'dan üçüncü sıra adaylığımız kesinleşmiştir. SP ve BBP'nin ittifakı kilitlenen siyasete bir heyecan getirmiştir. Yapılan son anketler ittifakın gücünü ortaya koymuştur. 'Yapılacak olan seçimlerde milli ittifaka oy verebilirim' diyenlerin oranı yüzde 15'tir. 'Kesinlikle oy veririm' diyenlerin oranı ise yüzde 8'dedir. Milli ittifak milletimizin ve İslam dünyasının bir umudu olmuştur. Bu ittifakın haberleri bütün hesapları değiştirmiştir. 400 milletvekiline talip olanlar şimdi de 300'e razı oldu. Bu ittifakın Türkiye siyasi hayatının en önemli dönüm noktası olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 14.04.2015 03:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81