'Gereğini yaparız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Saray'da muhtarlarla buluştu. Alanya'dan Ali Şıhali, Yücel Sezer, Hüseyin Yazar ve Yusuf Boz'un da katıldığı AK Saray'daki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıda Hacet Muhtarı Şıhali'nin Alanya'nın il yapılması talebine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Değerlendiririz' yanıtı geldi.

'Gereğini yaparız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Saray'da muhtarlarla buluştu. Alanya'dan Ali Şıhali, Yücel Sezer, Hüseyin Yazar ve Yusuf Boz'un da katıldığı AK Saray'daki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıda Hacet Muhtarı Şıhali'nin Alanya'nın il yapılması talebine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Değerlendiririz' yanıtı geldi.

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:06
'Gereğini yaparız'
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Saray'da muhtarlarla buluştu. Alanya'nın Hacet Mahalle Muhtarı Ali Şıhali, Gümüşkavak Muhtarı Yücel Sezer, Değirmendere Muhtarı Hüseyin Yazar ve Elikesik Muhtarı Yusuf Boz'un da katıldığı AK Saray'daki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların sorunlarını dinledi. Hacet Mahallesi Muhtarı Ali Şıhali, 'Alanya'yı il yapın, bir çok vatandaşın 2B sorunu var, bunları çözmenizi arzu ediyoruz" dedi. Şıhali'nin, İl konusundaki talebine Erdoğan, 'değerlendirmeye' alırız diye yanıt verdi. Ayrıca Şıhali, Erdoğan'a içerisinde Alanya'nın Türkiye'de nüfus olarak 37. sırada olduğunun ekonomik ve potansilyel bilgilerinin de yer aldığı bir dosya sundu. 
 
"MUHTARLARIMIZA EVLENDİRME YETKİSİ VERİLİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin mahalli idare kökenli, belediye kökenli bir siyasetçi olduğunu dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti çalışmaları olan ve hayatının 40 yıllık bölümünü siyasetin içinde geçiren bir cumhurbaşkanı olduğunu vurguladı. Başbakanlığı döneminde vatandaşlarla doğrudan, yüz yüze hizmet sunmaları sebebiyle mahalle idare yönetimlerine özel önem verdiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalli idareler konusunda 2004-2005 ve 2008 yıllarında çıkardığımız reform niteliğindeki kanunlarda bu alanda yeni bir dönem başlattığımıza inanıyorum. Bugünde Cumhurbaşkanı olarak muhtarlarımızdan başlayarak tüm mahalle idari yöneticilerimizin daima yanlarında olmaya devam ediyorum. Tabii muhtarlıklarımız hem kamu yönetiminin hem de demokratik sistemin ilk basamağıdır. Yani sizin göreviniz bu kadar önemli. Daha doğrusu nerede başlar, yerelde başlar, sizde başlar. Bunun için muhtarlarımızı üstlendikleri çok önemli konuma uygun hizmet şartlarına kavuşturmamız gerekiyor. Geçtiğimiz 12 yılda gerek maaş düzenlemeleriyle gerekse belediyelerle ilişkiler konusunda muhtarlarımızı daha önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar çok güçlendirdik. Hatta şuanda Meclis'te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi'yle büyükşehirlerde köyken, mahalle haline dönüşen yerleşim yerlerindeki muhtarlarımıza evlendirme yetkisi de veriliyor" şeklinde konuştu.
 
"SİGORTADA İSTİYORUZ SAYIN CUMHURBAŞKANIM"
Bir muhtarın "Sigortada istiyoruz sayın Cumhurbaşkanım" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri bakanımız orada. Sigorta olmayanlara sigorta tabii ki yapılır. Öyle mi? Sayın Bakanım. Zaten sizlere zannediyorum şuanda formlar dağıtıldı. Formları dolduracaksınız, sorunlar neyse bildireceksiniz. İçişleri Bakanlığımızın birimleri bunları takip edecek" diye konuştu. Toplantının ardından Alanyalı muhtarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Ak Saray'da düzenlenen akşam yemeğine katıldı.
 
Son Güncelleme: 25.02.2015 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81