'Çok yakında müjdeyi vereceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta sonunu Alanya'da geçirdi. Bir dizi ziyaretler kapsamında Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında Alanya’nın turizmin başkenti olduğunu, eğitimin ve sağlık turizminin de başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

'Çok yakında müjdeyi vereceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta sonunu Alanya'da geçirdi. Bir dizi ziyaretler kapsamında Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında Alanya’nın turizmin başkenti olduğunu, eğitimin ve sağlık turizminin de başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

22 Aralık 2014 Pazartesi 05:22
'Çok yakında müjdeyi vereceğiz'
Bakan Çavuşoğlu ,“Eğitimle ilgili ve diğer konularda verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz. Devlet Üniversitesi ile ilgili de gerekeni yaparak yakın zamanda inşallah sizlere müjdeyi vereceğiz" dedi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumartesi günü Alanya'ya geldi. Ziyaret kapsamında ilk olarak Türkler Mahallesi'nde bulunan baba ocağını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, buradan  Alanya Kaymakamlığı'na geçti. Hükümet Konağı önünde Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, protokol üyeleri ile tek tek selamlaştı. Karşılamanın ardından makama geçen Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Tanrıseven ve daire amirleri ile bir görüşme yaptı.Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kendisini makamında ziyaret eden Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu’na çalışmaları ve yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Alanya Kaymakamı olarak yaptığı çalışmaları dört başlıkta topladığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, bunların turizm, kırsal kalkınma, spor ve yüksek öğrenimden oluştuğunu belirtti. Kaymakam Tanrıseven, turizmle ilgili projelerin ilgili tarafları ile görüşüldüğünü, faaliyetlerin raporlaştırılarak  Bakan Çavuşoğlu'na  sunulacağını kaydetti. Kırsal kalkınma için İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile beraber köy köy çalışmalar yapıldığını belirten Kaymakam Tanrıseven “Devletimizin verdiği imkanlardan çiftçilerimizi azami ölçüde faydalandırmak istiyoruz” dedi.
 
ALANYA’DA DEVLET ÜNİVERSİTESİ HEYECANI
Yükseköğrenimle ilgili olarak Bakan Çavuşoğlu’nun “Alanya’ya iki üniversite yetmez, Alanya’ya devlet üniversitesi kuruyoruz” sözünün Alanya halkına büyük bir heyecan verdiğini söyleyen Kaymakam Tanrıseven, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) ile birlikte öğrenci sayısını arttırma ve yeni bölümler açma çalışmalarının sürdüğünü, 4 fakülte ve bir yüksekokulu içeren Akdeniz Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans olmak üzere 5 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti. “Sizlerin desteğiyle AHEP’in yanı sıra bir devlet üniversitemizin açılması, Alanya’nın kültür ve bilim şehri olmasına ve kış aylarında turizmin canlı kalmasına büyük bir ivme kazandıracaktır” dedi. Spor tesisleriyle ilgili de birtakım çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kaymakam Tanrıseven, Gençlik Merkezi'nin bitmek üzere olduğunu ifade ederek sağlık alanında da ciddi bir ivme kaydedildiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu’nun desteğiyle temeli atılan Devlet Hastanesi'nin yapımının devam ettiğini ve Türkiye’nin en büyük İlçe Diş Hastanesi'nin yapımının 2 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Kaymakam Tanrıseven, bu hastanelerin sağlık turizmine katkı sağlayacağını belirtti.
 
'VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'
Syedra Antik Kenti’nin Turizme Açılması Projesi’nin Valilik tarafından onaylandığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, kültür turizmiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek Alanya Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası daimi listesine alınması için Bakan Çavuşoğlu’ndan destek istedi.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, konuşmasında faaliyetlerin özünü ifade eden şu sözlere yer verdi: “Bunların dışında da vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdürerek hem merkezdeki hem de kırsaldaki vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kapılarımızı vatandaşa ardına kadar açtık. Sizlerden aldığımız güçle, talimatlarınız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na bilgi veren Kaymakam Tanrıseven, “Sizlerin varlığı bize büyük bir güç veriyor, İnşallah desteğinizle güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN KAYMAKAM TANRISEVEN’E ÖVGÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Tanrıseven’e teşekkür ederek “Göreviniz hayırlı olsun” dileğinde bulundu. Alanya’ya genellikle hafta sonu geldiği için bu tarihe kadar Kaymakamlığı ziyaret edemediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Tanseven’i ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Tanrıseven hakkında “Kaymakamımız son derece başarılı, çalışkan bir arkadaşımız. Dr. Hasan Tanrıseven, Torosların hem arkasını, hem önünü çok iyi bilir. Yerli halkın da yabancıların da dilinden çok iyi anlar. Eğitimi de turizmi de iyi bilir. Dolayısıyla çok başarılı olacağından hiç şüphemiz yok” dedi.
 
'TANRISEVEN HERKESİM TARAFINDAN SEVİLEN BİR YÖNETİCİ'
Kaymakam Tanrıseven’in Alanya’da göreve başladığından bu yana herkesim tarafından sevilen ve çalışmalarıyla takdir edilen bir yönetici olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu “ Kaymakam Bey, göreve başladığı gün yapmak istediklerini kamuoyuna açıkladığı zaman, bu açıklamayı bir nevi kaymakamlığın eylem planı olarak gördük. Bu eylem planı, taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edildi. Biz de Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’e bu çalışmalarında başarılı olabilmesi için her türlü desteği vereceğiz” dedi.
 
'BİRLİKTE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ'
Alanya’nın turizmin başkenti olduğunu, eğitimin ve sağlık turizminin de başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu: “Eğitimle ilgili ve diğer konularda verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz. Devlet Üniversitesi ile ilgili de gerekeni yaparak yakın zamanda inşallah sizlere müjdeyi vereceğiz. Önümüzdeki yılbaşında bazı güzel gelişmeler olacak” dedi. Alanya’nın çok ciddi bir spor merkezi olacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, golf sahaları ile ilgili olarak da “Kültür ve Turizm Bakanımızla görüştüğümüz zaman yakın bir tarihte çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Yerine getirilmesi gereken ufak tefek prosedürler var. Tüm resmi işlemler genel anlamda tamamlandı. En yakın zamanda tahsis ihalesine çıkılır” diyerek müjde verdi.
 
'ALANYA MİSAFİRPERVER BİR ŞEHİRDİR'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu güzel haberin ardından Kaymakam Tanrıseven’e hitaben “İnsanı da, kendisi de çok güzel bir şehirde görev yapıyorsunuz. Alanya, misafirperver bir şehirdir. Sizin de misafirperver bir kültürünüzün olduğunu biliyoruz. O nedenle Alanya’ya gelen tüm misafirlerimiz Alanya’nın geleneksel misafirperverliğini görmeye devam edecektir. Tabi böylesine büyük bir şehirde görev yapmanın sorumlulukları da var. Sizler de zaten bunun bilincindesiniz. Gençsiniz, dinamiksiniz, birikiminiz de var. Bizler de destek veriyoruz. Allah’ın izniyle hep birlikte güzel şeyler başaracağız” diyerek Alanya’ya ve Kaymakam Tanrıseven’e desteklerinin süreceğini ifade etti. Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu' gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
'BİZİM ELİMİZDE BÖYLE BİR BİLGİ VE KAYNAK YOK'
Çavuşoğlu, "Gazetecilerin 'Almanya'da ajanlık suçlamasıyla tutuklanan 3 Türk vatandaşının durumunu takip etmek için Dışişleri Bakanlığı'nın avukat tuttuğu yönünde haberler var. Bu konuda ne diyeceksiniz?' diye sorması üzerine Bakan Çavuşoğlu, avukat tutmadıklarını söyledi. Türkiye'deki kanunlara göre herhangi birisi tutuklandığı zaman avukat sağlandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bizde bir yabancı tutuklandığı zaman da avukat desteği veriliyor. Dolayısıyla Alman makamları bir Alman avukat sağladı. Biz de sürekli başkonsolosumuz ve büyükelçimiz aracılığıyla bilgi alıyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak onlara bir avukat tahsis etmedik. Almanya'daki yargı sisteminde de aynı kanunlar var. Bir Alman avukat tahsis edildi" dedi."Tutuklananlarla ilgili MİT için istihbarat faaliyetleri yürüttüklerine dair iddialar var. O konuda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Bunlar gazetelere sızan haberler. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyoruz. Bizim elimizde böyle bir bilgi ve kaynak yok. Zaten yargı süreci devam ediyor. Onun detaylarını da şu anda bilmemiz söz konusu değil" diye konuştu.
 
"BU SÜRECE KARIŞMAMIZ DOĞRU DEĞİL"
 
"Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi istenecek mi?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, "14 Aralık yargı süreciyle ilgili 'Türkiye'de yargıyla ilgili çok büyük bir sorun var. Hukukun üstünlüğüyle ilgili bir problem var. Tüm gazeteciler içeriye atılıyor' gibi hava estirilmeye çalışıldı. Türkiye'de hukukun üstünlüğü, yargıda bağımsızlık var. Bu süreç kendiliğinden işledi. Sorgulamalar yapıldı. Gözaltına alınanlar oldu. Daha sonra kimlerin serbest bırakıldığını, kimlerin tutuklandığı gördük. Tamamen yargının verdiği karardı. Tutuklanan birçok kişi de serbest bırakıldı. 'Türkiye'de hiç kimse hakkında soruşturma yapılamaz' anlayışı doğru değil. Yargının yürüttüğü bir sürece yürütmenin karışmasını ve müdahale etmesini istemek de doğru değil. Bu sürece karışmamız doğru değil. Yargı bu süreci kendi içerisinde yürüttü ve kararları verdi. Yargının bundan sonra şahıslarla ilgili alacağı kararı da kimlerin takip edeceği, nasıl isteneceği, kırmızı bültene girip girmeyeceği zaten hukukta var. Kararlar çıktıktan sonra kanunlar çerçevesinde devletimizin kurumları gereğini yapar" dedi.
 
NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI
Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Kaymakamlık ziyaretini sonlandırarak Alanya Öğretmen Evi'ne geçerek burada Ak Parti'nin yeni yönetim kurulu üyeleriyle tanışma toplantısı düzenledi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Çavuşoğlu Doğanay Otel'de gerçekleştirilen düğünde Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun yeğeni Kemal Baloğlu ile Ayşe Mutoğlu'nun nikah şahitliği yaptı. Bakan Çavuşoğlu, Kemal Baloğlu ile Ayşe Mutoğlu'na mutluluklar diledi. Nikah şahitliğini, çok sevdiği arkadaşı Konya Milletvekili Baloğlu ile birlikte yaptığı için mutlu olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Kendisi şimdi hem damadın, hem de gelinin amcası oldu. Nikah cüzdanını çifte vermesi için kendisine vereceğim. Bir de sınavdan geçiriyoruz. Bakalım amca olarak kime verecek? Tekrar teşekkür ediyorum ve mutluluklar diliyorum" dedi. Konya Milletvekili Baloğlu ise Bakan Çavuşoğlu'na nikaha katıldığı için teşekkür ederek evlilik cüzdanını geline verdi. Törenin ardından salondan ayrılan Bakan Çavuşoğlu Alanya'dan ayrıldı. 

Son Güncelleme: 22.12.2014 05:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81