YÖREX'E BAKAN DAMGASI

YÖREX'E BAKAN DAMGASI

13 Eylül 2017 Çarşamba 20:30
YÖREX'E BAKAN DAMGASI
 
Alanya'nın yöresel ürünlerinin de görücüye çıktığı YÖREX Fuarı'nın açılışı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirildi. Fuara Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOOB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de katıldı. 
 
AÇILIŞI BAKAN ÇAVUŞOĞLU YAPTI 
Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 8. düzenlenen Anadolu'nun yöresel ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda katma değer katarak tanıtılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Yöresel ürünler Fuarı dün törenle açıldı. ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açılan 8. YÖREX Fuarı'na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çeşitli illerin valileri, TOBB'a bağlı 70 oda ve 16 Kalkınma Ajansı katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada, YÖREX ile gili olarak Türkiye'nin hayalleri olduğunu bu fuarı uluslararası alana taşımak istediklerini söyledi. 
KONGRE MERKEZLERİ YAPIYORUZ 
Antalya’nın fuarların merkezi olmaya başladığını da aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Antalya’ya bir iki sektörün merkezi olmak yetmez. Markalaşmak istiyorsak bu tür fuarların sayısı arttırmamız lazım. Antalya’yı uluslararası fuarların merkezi yapabilmek için büyük alanlar yapıyoruz. Antalya’ya değişik ilçelere kongre merkezleri kuruyoruz" dedi. 
İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU 
Alanya'nın yöresel ürünleri, YÖREX'te bir kez daha görücüye çıktı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, ALTSO, ALTİD ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde gerçekleşen fuarın ilk günü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, fuarın açılış kurdelesini protokol ile birlikte kesti. Ülke ve Antalya protokolü ile bir araya gelen Şahin, yaptığı ikili görüşmeler ile fuarda adından söz ettirdi. Şahin, yakın dostu olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek bölgedeki son ekonomik gelişmeler konusunda bilgiler aktardı. 
Son Güncelleme: 13.09.2017 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81