YATIRIMDA YARIŞIN

Haftasonu Antalya’da bir dizi toplantı ve açılışlara katılan Çavuşoğlu, CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş’a AK Parti rozeti taktı.

YATIRIMDA YARIŞIN

Haftasonu Antalya’da bir dizi toplantı ve açılışlara katılan Çavuşoğlu, CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş’a AK Parti rozeti taktı.

25 Aralık 2016 Pazar 21:56
YATIRIMDA YARIŞIN
ALanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de katıldığı fakülte açılışında konuşan Çavuşoğlu, Alanya ve Manavgat’ın eğitime yatırım alanında yarış içinde olmaları gerektiğini belirtti.

ALANYA VE MANAVGAT YARIŞ İÇİNDE OLMALI
Antalya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta sonu bazı temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, Manavgat ve Ticaret Sanayi Odası (MATSO) tarafından yapı tamamlanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) MATSO Turizm Fakültesi’nin açılış törenine katıldı. Programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, hizmette yarışın önemli olduğunu ifade ederek, Alanya ve Manavgat’ın eğitime yatırım alanında yarış içinde olmaları gerektiğini belirtti. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın da olduğu törende Çavuşoğlu, “Deniz Baykal’a çok teşekkür ediyoruz. Eğitime önem vermek lazım dedi. Ben kendisinin her zaman tecrübelerinden faydalanıyorum. Dostluğumuz büyüğümüzdür, saygımız var. Buradaki mesajlarını ben aldım. Ama Deniz Baykal çok da güzel özeleştiri yaptı. Umarın kendi partisinin genel başkanı da bu özeleştiriyi duymuştur, mesajı almıştır” dedi.

ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ SEVİYEYE ÇIKARMALIYIZ
Gelecek nesilleri FETÖ gibi hastalıklı örgütlerin elinden kurtarmak için ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için eğitime çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, 15 senedir eğitime ayrılan miktarın arttığını söyledi. Yeni açılacak bölüm ve okullara da değinen Çavuşoğlu, “Siz eğer, imam hatip liselerinden, ortaokullardan, rahatsız olduysanız, onu da söyleyeyim. Daha fazla imam hatip ortaokulu ve lisesi açacağız" dedi. Çavuşoğlu’nun ve diğer katılımcıların konuşmalarının ardından fakültenin yapımında emeği geçenlere plaketleri verildi. Ardından Bakan Çavuşoğlu ve prptokol fakültenin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminde CHP’li milletvekillerinin olmaması dikkat çekti.

‘OLAYIN ARKASINDA NE VAR BİLİYORUZ’
Çavuşoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyetinin (AGC) 2015 Yılı Basın ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül törenine de katıldı. Rusya’daki ilişkileri düzeltirken arkalarında Antalya’nın olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Rusya ile ilişkilerimizi tekrar bozmak istediler. Rusya Ankara Büyükelçi Andrey Karlov’a bir terör saldırı sonucu suikast sonucu hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söylediği gibi, bu olayın arkasında ne var biliyoruz. İnşallah kısa sürede her yönüyle aydınlatacağız çıkaracağız. Hesabını da soracağız. Putin, Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, bu olay bizim ilişkilerimizi bozamayacak” dedi.

‘İLÇELERE HİZMETLER YAPIYORUZ’
Çavuşoğlu, daha sonra Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Antalya’ya vadettiklerini bir bir yerine getirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Antalya’nın ilçe yollarını da yapıyoruz. Otoban ihalesi, Manavgat’tan Akseki’ye ihaleler yapıldı, yollar yapılıyor. Kaş tarafına havaalanı yapıyoruz. Hızlı tren projemiz devam ediyor. Okulun her çeşidini yapıyoruz. Bugün Manavgat’ta bir turizm fakültesinin açılışını yaptık. Kumluca’ya eğitim fakültesi açtık. Serik’e işletme fakültesi açtık. Alanya’ya iki tane üniversite kurduk. Manavgat’a da kuracağız. Serik’e de üniversite kuracağız” dedi. Halep’te 45 bin kişinin mahsur kaldığını ve Türkiye’nin mazlumların sesi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin toplamda 7.1 milyar dolar insani ve kalkınma yardımı yaptığını söyledi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZI AK
PARTİ İLE BİRLEŞTİRECEĞİZ’
Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’de yeni bir değişikliği engellemek istiyorlar. Nasıl sonuçlanacak Türkiye’ye istikrar gelecek. İstikrar güçlenecek. Türkiye koalisyonlarla uğraşmayacak yeniden bir sıçramaya girecek. Yeni dönemde cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olanların hepsi bunu bildiği için karşı çıkıyor. İçerideki hainler de bunun için karşı çıkıyor. Dışarıda kıskananlarda bunun için karşı çıkıyor. Bugün buna en çok kim karşı çıkıyor. PKK güdümüne bağlı siyasetçiler ve PKK karşı çıkıyor. Yeni Türkiye’de teröre ve teröristlere yer yok. Güçlü bir Türkiye olacak ve güçler ayrılığı daha iyi tesis edilecek. Dünyanın her yerinde başkanlar partili oluyor. Ama başbakanda partili ama seçildikten sonra bütün Türkiye’ye hizmet veriyor. Artık gönül olarak her zaman bizimle olan ama maalesef kanunlardan dolayı partisiyle bağını koparmak zorunda kalan partimizin kurucusu cumhurbaşkanımızı AK Parti’yle birleştirme zamanı gelmiştir. Bunu da başaracağız” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş’ın AK Parti’ye geçmesi dolayısıyla rozet taktı. Böylece Büyükşehir Meclisi’nde son katılımlarla AK Parti 56 üyeye ulaşırken, CHP 25, MHP 17, bağımsız ise 4 oldu. Ruhi Beşiktaş, Nisan 2016’da Facebook sayfasında Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı tebrik ettiği için savunması istendiği gerekçesiyle partisinden istifa etmişti.
Antalya’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde iş, siyaset, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı Dost Meclisi toplantısında da konuşan Çavuşoğlu, “AB ile Gümrük Birliği Anlaşması’nı güncelleyeceğiz” dedi.
Son Güncelleme: 25.12.2016 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81