Sitelerin Hazırlanması

Sitelerin Hazırlanması

13 Haziran 2018 Çarşamba 22:41
Sitelerin Hazırlanması

Günümüzde artık bilgileri kitaplar veya ansiklopediler yerine internet ortamından elde edilebiliyor. Hergün ziyaret ettiğimiz onlarca site var ve bu sitelerin hazırlanması aşamasında yapılması gereken bazı şeyler var. Bu yazımızda sitelerin hazırlanması konusunda sizlere yardımcı olabilecek bilgileri anlatmaya çalışacağız. Böylece kendi sitenizi hazırlarken dikkat etmeniz noktaları unutmamış olursunuz.

Kategori Seçimi

Sitenizin hangi kategoride hizmet vereceğini önceden belirlemeniz gerekiyor. Eğer bir şirket sitesi olacak ise daha sade ve işletme tarzı temalar seçmelisiniz. Bunlar sizi müşterinizin gözünde daha profesyonel bir şekilde gösterecektir.

Sunucu Seçimi

Sitelerin hazırlanmasına tam olarak başlamadan önce sitenizin internet ile yapacağı veri alışverişini sağlamak amacıyla bir sunucu veya hosting servisine bağlanmanız gerekiyor. Bunun için herhangi bir hosting firmasından servis almalısınız böylece site hazırlanmasının ilk aşamasını geçmiş olacaksınız.

Site Tasarımı

Sitelerin hazırlanması zamani sunucu üzerinde sitenizi barındırmaya başladıktan sonra sitenizin hazırlanmasında geriye kalan şeylerden birisi de siteyi tasarlamaya başlamak. Bunun için yaygın olarak kullanılan Wordpress veya Blogger gibi hazır site şablonlarını deneyebilirsiniz. Yada baştan sona kendinizin hazırladığı ve kendinize özgü bir site kodlayabilirsiniz. Yeniden bir site kodlamayı seçtiğiniz zaman aşağıdaki faktörlere dikkat etmelisiniz. Bunlar;

- Güvenlik önlemleri.

- Göze hoş gelen bir tasarım.

- Sitenin açılış hızı. Bu faktörlere dikkat ettiğiniz taktirde gerisi tamamen sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalıyor.

İlk Sayfalar

Sitelerde olmazsa olmaz sayfalardan iletişim ve hakkımızda kısmını site tasarımı sırasında halletmiş olmalısınız. Bunlar sizin ne yaptığınızı açıklayan ve sitenizi ziyaret eden kişilerin sizinle iletişim kurması için faydalı olacaktır.

Hakkımızda sayfasında şirketiniz veya kendiniz hakkında ne iş yaptığınızı belirten ve akıcı bir şekilde okunabilen açıklama yazmalısınız. Hakkımızda kısmı sitenizin amacını ve yol haritasını ortaya koyan önemli bir bölümdür.

İletişim bölümünde ise sitenize giren kişilerin size nasıl ulaşabileceğini anlatan bilgileri yazmalısınız. Bunlar adres, telefon ve şirket ismi gibi bilgilerdir. Sitelerin hazırlanması konusunda en önce ele almanız ve unutmamanız gereken faktörlerden birisidir.

Logo Tasarımı

Logo, bakıldığında o site hakkında bilgi veren önemli bir simgedir. İnsanların logonuzdan sizi tanıyabileceği şekilde akılda kalıcı ve göze hitap eden hoş bir tasarım yapmanız gerekiyor. Hazırlamış olduğunuz logoyu tercihinize göre sitenizin sol üst bölümünde veya tam orta kısmında kullanabilirsiniz. Bu tercih sitenizin tasarımına göre değişebilir.

Bu yazımızda ele aldığımız konulara dikkat etmeniz halinde sitelerin hazırlanması konusunda profosyonel bir iş çıkaracağınıza eminim.

Web sitelerin hazırlanması konusunda .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81