Buzdolabının Termostatı Nasıl Ayarlanır?

Buzdolabının Termostatı Nasıl Ayarlanır?

15 Nisan 2019 Pazartesi 20:02
Buzdolabının Termostatı Nasıl Ayarlanır?

Buzdolabı teknolojilerinde her koşula uygun soğutma potansiyelinin en yüksek verimlilikte elde edilebilmesi amacı ile özel fonksiyonlar bulunuyor. Özellikle de Arçelik buzdolabı teknolojilerinde yaygın olarak her modelde termostatın tüketici tarafından ayarlanabilmesini sağlayacak bir işlem standardı bulunuyor. Yani tüketiciler, kolay bir şekilde soğutmak istediği yiyeceklerin türünden, soğutacağı ortam ve mevsim koşullarına göre en uygun olan kullanım potansiyelini oluşturabiliyor. Bu şekilde daha ekonomik ve tasarruflu bir buzdolabı kullanımının yakalanabilmesi sağlanabiliyor. Ancak bazı kullanıcılar buzdolabı termostat ayarlamalarını bilmedikleri gibi özellikle buzdolabı iyi soğutmuyor şeklinde şikayetler ile merkezine başvurularda bulunabiliyor.

Buzdolabının iç kısmında yer alan(yeni nesil modellerde ön kapakta bulunuyor) termostat ayar tuşu üzerinden kolay bir şekilde uygun kapasitede soğutma için buzdolabının çalışma ayarlaması yapılabilmektedir. Buzdolabının uygun koşullarda çalışma gerçekleştirebilmesini sağlayabilmek için bu termostat ayarlarının özellikle her mevsim değişiminde muhakkak yapılması gerekir. Misal olarak çok yüksek kapasiteli çalışma durumunda kış aylarında fazla soğutma, düşük performanslı çalışmalar durumunda ise yaz aylarında yetersiz soğutma oluşturabiliyor. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalınması halinde de bu gibi nedenlerle teknikerleri tarafından buzdolabının termostat ayarlarının kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir.

Buzdolabının termostat ayarlarının doğru şekilde özellikle kullanma kılavuzunda yer aldığı şekilde kolayca mevsim koşullarına göre uygun olarak ayarlanmasına rağmen yaşanan tüm soğutma sorunları için mutlaka profesyonel hizmetlerine başvuru yapılması gerekir. Uzman teknikerler tarafından gerçekleştirilecek kontroller ile buzdolabının soğutma sorunlarına neden olan ana etkenler anında tespit edilir. Tüketicilere kapsamlı bilgi aktarımının yapılmasından sonra, güvenilir hizmet standartları dahilinde alınacak onay çerçevesinde buzdolabı arıza onarım işlemleri uygulanır. Bu işlemlerde tam donanımlı servis araçları sayesinde yerinde servis hizmetleri kapsamında gerçekleştirilir ki böylelikle tüketicilerin olası gereksiz zaman kayıpları ile de karşı karşıya kalmalarının önüne geçilebiliyor. Profesyonel standartlardaki buzdolabı arıza onarım hizmetlerine haftanın her günün 24 saat kesintisiz olarak iletişim numaraları üzerinden ulaşılabiliyor. Üstelik arıza onarım müdahaleleri için 1 yıllık garanti desteği de tüm tüketicilere sunuluyor. Böylelikle en yüksek seviyede güvenirliliğin söz konusu olduğu buzdolabı servisi hizmetlerinden ekonomik şekilde yararlanılması sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81