Altın Biriktirmenin En Güvenli Yolu: Altın Hesabı

Altın Biriktirmenin En Güvenli Yolu: Altın Hesabı

08 Şubat 2018 Perşembe 21:51
Altın Biriktirmenin En Güvenli Yolu: Altın Hesabı

Tasarruflarını altın olarak değerlendirmek isteyenler için en büyük tehlike hırsızlık olaylarıydı. Ancak Merkez Bankası’nın düğmeye basması ile birlikte bankalar kapılarını altın birikimlerine de açmaya başladı. Artık dileyen herkes altın hesabı açarak tasarruflarını güvenli bir şekilde değerlendirebiliyor. Peki, altın hesabı nedir ve nasıl açılır?

Altın hesabı vadesiz olarak açabileceğiniz bir banka hesabı türüdür. Altınlarınızı bu banka hesabına yatırarak geleceğinize yatırım yapmaya devam edebiliyorsunuz. Aynı zamanda altınlarınız yine elinizin altında oluyor, çünkü dilediğiniz zaman gram şeklinde banka şubesinden çekebiliyorsunuz. Ayrıca TL, USD ya da Euro cinsinden hesaplarınız aracılığı ile de altın tasarruflarınızı değerlendirmeniz mümkün olabiliyor.

Bankalar genellikle gram ya da ayar cinsinden altınlarınızı saklama şansını sunuyor. Birikimlerinizi evde saklamak yerine altın hesabında değerlendirmenizin tek faydası, çalınma riskini ortadan kaldırmanız değil. Altın hesabı, kuyumların eskimesini ve zamanla ayar kaybına uğramasını da önleyen bir seçenektir. İşlem limitleri düşük tutulduğundan gram altınlarınızı ya da çeyrek altınlarınızı da altın hesabınızda muhafaza etmeniz mümkün oluyor.

Altın Hesabı Açmak Avantajlı mı?

Tasarruflarınızı değerlendirmek istediğinizde altınlarınızı nakde çevirebilirsiniz. Aslında birikimlerinize ulaşmak ya da ihtiyaç duyduğunuzda kullanmak noktasında, altınlarınızı yastık altında tutmanız ile bankada saklamanız arasında bir fark bulunmuyor. Ancak çalınma, altının eskimesi, ayar kaybına uğraması gibi hususlarda, altınlarınızı yastık altında tutmanızın risk içerdiğini belirtmeliyiz. Altın hesabı açmak, yatırım sahipleri için her açıdan çok daha avantajlı oluyor.

Yeni evlenen çiftler için hırsızlık riskinin daha yüksek olduğunu belirtmeliyiz. Bu nedenle özellikle yeni evlenen çiftlerin bir an önce altın hesabı açarak birikimlerini daha güvenli bir şekilde saklamaları gerekir.

Altın bankacılığı dendiğinde ise akla ilk gelen Kuveyttürk Bankası oluyor. Kuveyttürk’ün internet sitesinde altın hesabının ne olduğundan, bu hesabın nasıl açılacağına dair her konuda daha fazla bilgi yer alıyor. Ayrıca bankanın web adresinden yönergeleri takip ederek altın hesabı açmanız için yapmanız gerekenleri adım adım öğrenebilirsiniz. Banka, müşterilerine 4 farklı altın hesabı ürünü sunuyor. Altın cari hesabı, altına altın katılma hesabı, altın birikim hesabı ve ziynet altın katılma hesabı seçeneklerinden kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81